Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Június 25. 08:21, péntek | Helyi

FOLYAMATOSAN LOCSOLNI KELL A KERTEKBEN

FOLYAMATOSAN LOCSOLNI KELL A KERTEKBEN

Ézsiás Antallal a kerti munkákról beszélgettünk, s arról mennyire hiányzik az eső, így folyamatosan locsolni kell a veteményt.

Elég régen nem volt eső a kertben, ami azt jelenti, hogy a növények vízutánpótlása megszűnőben van. Különösen most nagyon veszélyes a helyzet, amikor a kora tavasziak a termést próbálnák felépíteni. A borsónak a szemesedési időszaka van, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű vízre volna szüksége. Ezt mesterséges módon kell pótolni.
Bár szép a borsó, de nehezen indult a kevés, hidegek voltak, amit nagyon nem szeret, utána azonban mindkét fajta megemberelte magát

A kertben már van ami leérett, a másodvetés is szépen kel a helyén. A zöldségek és a spenót helyére kerültek, van sárgadinnye, petrezselyem.
A gyümölcsök közül földieper már leérett, a többiek éppen várják, hogy az időjárás kedvező legyen.

A mák is sok munkát adott és kevés terméssel kecsegteti a gazdát, mert a vetés után másfél hónapig nem kapott esőt, itt öntözni kellett. A második vetés most hozza a virágot, de ott már nem lesz nagy termés a mákos réteshez.
A paradicsompalánta kordonos rendszerű nevelésben van, s olyan fajta, amit Ézsiás Antal régóta vesz. Megfelelő gondozással, megfelelő tápanyaggal és vízmennyiséggel elfogadható termést remél tőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.