Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 11. 07:40, péntek | Helyi

Folytatódik a főtéri járdafelújítás

Folytatódik a főtéri járdafelújítás

A Városgondnokság a közmunkaprogram keretében saját gyártású térkő lerakásával folytatja a városban a járdafelújítást.

Több forrásból folyik a járdafelújítás a főtéren. A Szent István út, a Püspökladányi út egy-egy szakasza után, jelenleg a Horváth Ferenc utcán, a közmunkaprogram keretében zajlik járdafelújítás a városban. Mint Molnár Páltól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a közmunkaprogram keretében korábban sikerrel pályázott a város térkő gyártására, mely üzem jelenleg is folyamatosan termel. Így ezen a szakaszon, több mint 100 méter hosszan, a Városgondnokság betonüzemében gyártott elemekből újul meg a járda. A betonüzem és a járda felújítási program 30 embernek ad munkát.

A Horváth Ferenc utcai munkát szakaszokra kellett osztani, egyrészt mert rengeteg közmű megy közvetlenül a járda alatt, másrészt a buszforgalom miatt sem lehetett a teljes szakaszon egyszerre lezárni az utcát. A tervek szerint szeptemberre végeznek itt a munkákkal, s várhatóan a Múzeum környékén lesz még lehetőség idén egy járdaszakasz felújítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.