Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 22. 05:00, hétfő | Helyi

FOLYTATÓDIK A LUXUSAUTÓKRA SZAKOSODOTT BŰNBANDA ELLENI PER

FOLYTATÓDIK A LUXUSAUTÓKRA SZAKOSODOTT BŰNBANDA ELLENI PER

Perbeszédekkel folytatódott csaknem száz vádlottas autócsalási ügy tárgyalása.

A vádlottak magas száma miatt előreláthatóan hetekig eltart majd a tárgyalás. A bíróság ezek megtartására 6 tárgyalási napot tűzött ki.

A Karcagi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat csaknem száz vádlottal szemben, akiket azzal vádolnak, hogy csoportonként szerveződve 2012. áprilisa és 2014. júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban különböző autókölcsönző társaságok képviselőit megtévesztve prémium kategóriás autókat béreltek ki, majd azokat Magyarországra szállították és értékesítették.

A vádirat szerint az egyes vádlottak több csoport tevékenységében is részt vettek, anyagi elszámolás mellett segítették egymás tevékenységét tolmács, kísérő biztosításával és a gépjárművek értékesítésében történő közreműködéssel. Körültekintően megszervezett cselekményeiket a munkamegosztás jellemezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.