Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Június 19. 07:54, szombat | Helyi

FOLYTATÓTDNAK AZ ÚTFELÚJÍTÁSOK KARCAGON

FOLYTATÓTDNAK AZ ÚTFELÚJÍTÁSOK KARCAGON

Folytatódnak nyáron is az útfelújítási munkálatok. A következő tudósításunkban Dr. Pintér Zoltán képviselő úrral beszélgetünk.

Dr. Pintér Zoltán, gimnáziumi tanár vagyok, a Karcag 5. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői teendőit töltöm be 2020 ősze óta. Míg az ősz és a tavasz a szezonális munkák jegyében telt, a telente kikátyúsodott önkormányzati utakat épp a nyári meleg beköszöntével lehet a leghatékonyabban kátyúzni, javítani.

Pillanatnyilag a Püspökladányi út – Kazinczy utca sarkán állunk, nemrég vonultak le innen a Városgondnokság munkatársai, akik az úthibákat javítgatták. A lakosok tapasztalhatták és a jövőben is látni fogják, hogy a város mind a 8 választókerületében zajlanak karbantartási és fejlesztési munkálatok. Az önkormányzatiság talán legfontosabb tényezője az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás. Ennek jegyében Karcagon még a vírushelyzet utáni hektikus időszakban is párhuzamosan zajlik az utak karbantartása, bicikliút hálózat bővítés és a meglévő utak helyreállítása, önkormányzati és magáncégek révén megvalósuló fejlesztések párhuzamosan malom- és élelmiszeripari területen munkahelyteremtő beruházások, tervek állnak rendelkezésre a város különböző pontjait, köztük épp saját választókerületemet érintő csapadékvízelvezetési fejlesztésekre, rekreációs célú beruházásokra, kezdeményezés indult a városi közvilágítás fejlesztésére, felmerültek a városi ifjúsági és sportélet előrelendítését célzó intézkedéseket.

Én magam is ennek a városnak az utcáit járom, ennek a városnak a reményteljes fiataljait oktatom-nevelem és tisztában vagyok vele, hogy olyan várost kell nekik örökül hagyni, amelyben méltó módon tudnak majd berendezkedni. A felmerülő problémákkal én is szembesülök, megoldásukra ezért elsődlegesen törekszem. Polgármester úrral és Képviselőtársaimmal együtt megoldásra váró feladatként tekintek a borzasztó mértékben besűrűsödött belvárosi forgalom zavarainak, túlterhelt csomópontjainak tehermentesítésére. A város belvárosi magja, különösképpen a részben választókerületemet érintő Varró utca, Püspökladányi- Kálvin sarok iskolakezdéskor és délutánonként irreális forgalmi terhelés alá esik, ezen már a közeljövőben kívánunk változtatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.