Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. November 06. 19:47, szombat | Helyi

FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA

FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA

A Déryné Kulturális Központban Kolozsi Sándor fotóművész ( Jászkun Fotóklub elnöke) Csehország gyöngyszeme: Cesky Krumlov -című fotókiállítását Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg.

A megnyitó a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézménye növendékeinek és tanárainak műsorával kezdődött.

- Ez a festői szépségű természeti környezetben fekvő település, higgyék el, hogy a világ egyik legromantikusabb helye. A Moldva kanyarulata által körülölelt óváros középkori utcáin és terein csodálatos házak sorakoznak, amelyekben kávéházak, kocsmák, éttermek és múzeumok találhatók – mondta Szepesi Tibor, akivel ezt a mesevárost egy korábbi kirándulásuk alkalmából még Dobos László polgármester ismertette meg. Annyira lenyűgözte a városvezetőt szépségével, hangulatával a település, hogy azt tervezi, még visszamegy, mert minden évszakban gyönyörű a város.

A megnyitó után Kolozsi Sándor tárlatvezetésen mutatta be fotóinak történetét, majd meglepetésként átadta a városnak az általa 50 éve őrzött Beke Dénes (1977-ben hunyt el Karcagon) több relikviáját, leckekönyvét és családi fotókat további megőrzésre és kutatásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.