Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Március 26. 20:06, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

GARÁZDASÁG

GARÁZDASÁG

A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy karcagi fiatalkorú férfi ellen.

A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy karcagi fiatalkorú férfi ellen.

A vádirat szerint a 14 éves vádlott 2021 szeptember 16-án délután, Karcagon, összefutott az utcán egy kiskorú ismerősével, akire már régóta haragudott. A fiatalkorú férfi „megmondtam, hogy elkaplak!” felkiáltás kíséretében megpofozta a fiút, aki az árkot átugorva megpróbált elmenekülni előle. Támadója azonban utolérte és hátba rúgta. A rúgás következtében a kiskorú sértett elesett. Ekkor a fiatalkorú vádlott arra utasította a fiút, hogy térdeljen elé, különben nagyon el fogja verni. A sértett engedelmeskedett. A fiatalkorú férfi pedig az egyik lábát a sértett térdére tette, és felszólította arra, hogy tisztogassa meg a cipőjét. A sértett tartott attól, hogy a vádlott megüti, ha ellenkezik, ezért kezével megtörölgette annak cipőjét. Ennek ellenére a fiatalkorú férfi még egyszer pofon vágta a sértettet, majd elment.

A bántalmazás következtében a sértettnek nem keletkezett sérülése.

A fiatalkorúak elleni büntetőügyekért felelős Szolnoki Járási Ügyészség figyelemmel arra, hogy a fiatalkorú vádlott a cselekmény elkövetésekor alig töltötte be a büntethetőség korhatárát, próbára bocsátás intézkedés alkalmazására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt vádiratában.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága dönt.

Dr. Nagy Lajos csoportvezető ügyész, sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.