Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Július 29. 07:21, péntek | Helyi

GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNY NAP

GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNY NAP

A "Kárpát-medencei testvérvárosaink Karcagon" találkozó keretében szombaton gasztronómiai élmény napot tartottak az Akácliget fürdőben.

A rendezvényen a karcagi és a határon túli magyar anyanyelvű testvérvárosok ízvilágából kaphattak kóstolót a résztvevők.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő megnyitója után készültek az ebédek. A gulyáslevest karcagi ízekkel dr. Fazekas Sándor és felesége, Fazekas Irén és Nemes Margit, a Karcag Testvérvárosaiért Közalapítvány önkéntessegítője, a hungarikum karcagi birkapörköltet Szepesi Tiborpolgármester és felesége Kun Csilla és Laboncz János, a karcagi birkafőző fesztivál aranyérmese főzte. A hamisítatlan székelykáposztát erdélyi ízekkel Székelykeresztúrról Nagy Csaba és felesége, Nagy Gyöngyi készítette el, a Szepsiből érkezett felnőttek lepcsánkát sütöttek. A gyerekek feladata volt megörökíteni rajzon a receptet és az ételek készítésének módját.
A Bengecseg Alapítvány és a Szolnoki Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermek Alapítványnépi játékokat hozott. A zsűri felnőttek főzőversenye és a gyerekek rajzversenyének értékelése után a jelenlévők megkóstolták az ételeket és a Kerekcipó Kft. által sütött karcagi ferdinándot.

Délután a KÁAMI Kováts Mihály és Kiskulcsosi Tagiskolája, a Györffy István Katolikus ÁI, a Karcagi Nagykun Református ÁI és a Karcagi Arany János ÁI diákjainak műsora után Bácskossuthfalva, Szepsi és Székelykeresztúr iskolásai és a kísérő felnőttek léptek fel.

A vacsorát - "pleskavica-val hamburgert " - Bácskossuthfalváról Pecsenka András és Pecsenka Ágnes sütötte meg.
A gasztronapot a The Best Company (TBC) karcagi zenekar koncertje zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.