Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2012. Augusztus 18. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gátolhatja a gyerek növekedését a hepatitis C

Gátolhatja a gyerek növekedését a hepatitis C

A hepatitis C-vel kezelt gyermekeknél mellékhatásként léphet fel a növekedés lelassulása - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be. Ugyanakkor aggodalomra nincs ok, a változás ugyanis visszafordítható.

A kutatók megállapították, hogy a hepatitis C-vel kezelt gyermekek alacsonyabbak a korukhoz képest, mint egészséges társaik. A hepatitis kezelésére peginterferont vagy ribavirint szoktak használni, s ez számtalan előnnyel jár, míg a májbetegség enyhe.

A tanulmány keretében a kutatók 107, átlagosan 11 éves korú krónikus hepatitis C-ben szenvedő gyermeket követtek nyomon két éven keresztül. A kezelés kezdetekor a gyermekek korukhoz képest normál magasságúak voltak.

A gyermekeket három csoportra osztották aszerint, hogy 24, 48 vagy 72 héten keresztül kapták a kezelést. Azok, akik az utóbbi két csoportban voltak, lassabban növekedtek a kezelés hatására, mint társaik. Étrendjük és a fizikai aktivitásuk azonban nem változott ezalatt.

Még további vizsgálatokra van ahhoz szükség, hogy hosszú távú következtetéseket lehessen levonni, s így megtalálni gyermekeknél a kezelés legoptimálisabb időszakát.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 13:50, péntek | Életmód

Egy 30 éves masztiff lett minden idők legöregebb kutyája

Egy 30 éves alentejo masztiff lett minden idők legöregebb kutyája - írta a BBC hírportálja pénteken.

2023. Február 03. 06:34, péntek | Életmód

Közösen kutatnák az oxigénterápiás lehetőségeket Lentiben és Grazban

A hiperbárkamrás oxigénterápia felhasználási lehetőségeit kutatná közösen Zala Vármegye Önkormányzata, a Lenti Gyógyfürdő és a Grazi Orvostudományi Egyetem az osztrák-magyar Interreg program keretében.

2023. Február 02. 12:39, csütörtök | Életmód

Előbújtak a medvék a Szegedi Vadasparkban

Előbújtak a medvék csütörtökön a Szegedi Vadasparkban, és bár szikrázó napsütés fogadta őket, nem mentek vissza a medveházba.

2023. Január 31. 13:49, kedd | Életmód

Michael Jackson unokaöccse játssza a címszerepet a Michael című életrajzi filmben

Michael Jackson legendás amerikai popénekes unokaöccse, Jaafar Jackson játssza a Michael című életrajzi film címszerepét - számolt be róla a Variety.com filmes szaklap.