Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2022. Január 14. 10:36, péntek | Helyi

GAZDAKÖRÖK

GAZDAKÖRÖK

A fiataloknak átadták a gazdák a stafétát. Karcagon kezdte meg működését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fiatal Gazdák Gazdaköre.

A szervezet elnöke Házi Margit, akit a NAK és a MAGOSZ megyei elnöke, Hubai Imre Csaba is segít munkájában.

A harminc éve alakult Jász-Nagykun-Szolnok MAGOSZ az érdekvédelem mellett sok más dologban is segíti a gazdákat. A rendszerváltáskor a földprivatizációban a gazdáknak irányt mutattak, feltárták a lehetőségeket, információkat adtak a gazdálkodás menetével kapcsolatban. A gazdatársadalom jól vette az akadályokat, a jó gazda gondosságával műveli a földet, a piacra jutást is jól megszervezte. Ennek ékes bizonyítékát láthattuk tavaly a Covid miatt kialakult helyzetben, amikor a magyar nemzetgazdaság élelmiszerrel való ellátása megfelelőképpen megtörtént.

A gazdakörök és a NAK feladata, hogy a gazdákat friss információval segítse - hangsúlyozta Hubai Imre Csaba, aki szólt arról is, hogy a privatizációkor az akkori korosztály, aki megkapta a földet és azóta gazdálkodik rajta, elérkezettnek látja az időt arra, hogy a stafétát átadja a fiataloknak.
- A fiatalokat a gazdálkodás mellett felkészítjük arra is, hogy részt vegyenek a társadalmi életben, az önkormányzatokban és az országgyűlésben is legyen megfelelő képviselete az agráriumnak a későbbiekben is. Megyénkben a fiatalok felkészültek a feladatra, így nyugodt szívvel adjuk át minden vonatkozásban az agráriumot.

A fiatal gazdák megyei vezetői nagyon ügyesen, talpraesetten vállalták a feladatot, segíteni, szervezni fogják a fiatalokat és 30 év múlva majd ők is továbbadják a stafétát - véli Hubai Imre Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 11:27, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Három baleset, négy ittas vezetés és egy elfogás az elmúlt napon.

2022. Január 23. 06:45, vasárnap | Helyi

SÚLYOSBÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

A főügyészség fellebbezése az u.n. Kun-Mediátor ügyben az ítélet súlyosítását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését indítványozta

2022. Január 22. 14:45, szombat | Helyi

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a "herbált"

A Karcagi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 31 éves kenderesi férfinek a letartóztatását.

2022. Január 22. 08:36, szombat | Helyi

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.