Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 26. 21:43, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Gázolajra és kipufogórendszerekre specializálódott a szolnoki tolvaj

Gázolajra és kipufogórendszerekre specializálódott a szolnoki tolvaj

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy szolnoki lakhelyű férfivel szemben.

A vádlott egy szolnoki telephelyről rendszeresen lopott gázolajat, illetve utcán parkoló gépkocsik kipufogóit szerelte le és lopta el.

A vádirat szerint a férfi 2022 júniusában két hét alatt tíz alkalommal is bement – a kerítést átmászva – egy fuvarozó cég szolnoki telephelyére, és az ott parkoló, a gazdasági társaság tulajdonát képező három tehergépkocsiból összesen 588 liter gázolajat lopott el, 494 ezer forint értékben.

A férfi legutoljára 2022. június 19-én jutott be a telephelyre, amikor az egyik tehergépkocsiból a vezeték elszakításával kivett 2 darab, 225 Ah teljesítményű, 152 ezer forint értékű akkumulátort, majd a gépkocsi tanksapkáját is lefeszítette annak érdekében, hogy a tehergépkocsiból üzemanyagot lopjon, azonban cselekményében megzavarták, így a helyszínről elmenekült anélkül, hogy onnan bármit sikerült volna elvinnie.

A férfi 2022 júniusában Szolnokon egy helyi lovardánál leszerelte és ellopta a lovarda 80 Ah teljesítményű, 22 ezer forint értékű villanypásztort működtető akkumulátorát, valamint szintén Szolnokon, egy utcán parkoló kistehergépkocsiról levágta a gépkocsi 252 ezer forint értékű kipufogó rendszerét, és azt magával vitte. A gépkocsi ajtókilincsét is letörte, hogy az utastérből is értékeket vegyen magához, de a gépkocsi ajtaját kinyitni nem tudta.

2022 júliusában Szolnokon két alkalommal is utcán parkoló személygépkocsik kipufogó rendszerét próbálta meg leszerelni és ellopni, egy esetben sikerrel is járt, a másik esetben azonban tetten érték, így a helyszínről elmenekült.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett, visszaeső férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és az okozott kár megtérítésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban a következő linkeken megtekinthető tájékoztatást adta:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/negyed-oran-belul-elfogva

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/rendorkezen-a-gazolajtolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.