Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 17. 10:33, csütörtök | PR

Gázos hőlégfúvók és a barátságosabb munkakörülmények

Gázos hőlégfúvók és a barátságosabb munkakörülmények

Bizonyos munkafolyamatok esetén gyors és nagy teljesítményű hőfejlesztésre van szükség. Ez több szempontból is fontos lehet, ugyanakkor elsődlegesen a munkakörülmények javítására irányulhat.

Egy gázos hőlégfúvó alkalmazásával a legzordabb helyzetben is barátságosabb környezetet teremthetünk.

A megfelelő munkakörülmények

A fizikai munkát végző szakemberek a mindennapi munkájuk során sok esetben komoly fizikai megterhelésnek vannak kitéve. Épp ezért, esetükben még kiemeltebb fontossággal bír a megfelelő munkakörülmények biztosítása, hiszen az alapvető terhelés mellé nem hiányzik még pluszban egy zord környezet. Ezalatt számos nehezítő körülményt érthetünk, legyen szó a tisztaságról, a megközelítésről, vagy épp a hőmérsékletről. Utóbbi talán kevesebb alkalommal merül fel, mégis fontos szempont.

A szakmunkák egész évben zajlanak és bár az őszi-téli időszakban inkább a belső terekre korlátozódik, ez nem jelenti azt, hogy a munkakörülmények mindenképpen optimálisak. A munkaterület megfelelő fűtése ebben az időszakban kiemelkedő fontossággal bír és ebben lehet a szakemberek segítségére egy gázos hőlégfúvó, mely mobilis és azonnal ható megoldást kínál a területek felfűtésére.

Mobilis fűtés minden helyzetben

A gázos hőlégfúvó kifejezést meghallva sokakban talán nem a fűtés az elsődleges funkció, mely eszükbe jut. Ez nem is véletlen, hiszen egy ilyen készülék sok más esetben is hasznosítható, legyen szó akár festett vagy friss betonfelületek szárításáról, rovarirtásról stb. Mégis, ugyanakkor kifejezetten sokan használják a munkaterületek fűtésére, a körülmények optimalizálására.

A készülék nagy előnyes, hogy kifejezetten mobilis, így könnyedén áthelyezhető, nincs szükség telepítésre. Minden alkalommal ott használható, ahol épp szükség van rá. Kompakt méretüknek köszönhetően a mozgatásuk kifejezetten egyszerű, kialakításuknak hála pedig túl sok helyet sem foglalnak, így biztosan nem lesznek útban a különböző munkafázisok során. Egy gázos hőlégfúvó használatával tehát gyakorlatilag bárhol könnyedén felfűthetjük a levegőt.

Típusok és tudnivalók

A készülékek esetén a legelterjedtebb verziók mindenképpen az elektromos és a gázos hőlégfúvók. Ezek elsősorban a működési mechanizmusukban térnek el, illetve abban, hogy miből is állítják elő a szükséges hőt. Az elektromos modelleknek értelemszerűen hálózati áramellátásra van szükségük a működéshez, így félkész épületekben, építési területeken, ahol az áramellátás esetleg még nem megoldott, használatuk korlátozott.

A gázos hőlégfúvók használatához nincs szükség áramellátásra, mindössze egy PB-gáz palackot kell még beszereznünk a működtetéshez. A készülék a gáz felhasználásával állítja elő a hőt. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az ilyen működési elvű készülékek elsősorban nagyobb területek, csarnokok esetén alkalmazható, hiszen a gázfelhasználás miatt kisebb térben levegőszennyezés is előfordulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.