Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 14. 10:56, vasárnap | Helyi

Georg Spöttle Karcagon

Georg Spöttle Karcagon

Közel háromszázan hallgatták meg Georg Spöttle terrorista szakértő május 11-én tartott fórumát a Déryné Kulturális Központban.

Közel háromszázan hallgatták meg Georg Spöttle terrorista szakértő május 11-én tartott fórumát a Déryné Kulturális Központban. A fórum előtt kérdeztük.
- Pár évvel ezelőtt a terrorizmusról még nem nagyon beszélgettünk volna Karcagon. Ma azonban egyre aktuálisabb ez a kérdés.
- Sajnos egy európai, illetve közel-keleti, vallási problémáról van szó, ami a migrációval együtt begyűrűzött. Sajnos ma már havonta hallunk terrorcselekményekről, mint most Berlinben, ahol nagy erőkkel keresnek a rendőrök 3 terroristát, akik szintén a migrációval kerültek be, az iszlám állam küldte oda őket.

- Hazánk a kerítésépítésekkel időben lépett.

- Pont időben voltunk, korábban nem lehetett, a nemzetközi nyomás nagyon nagy volt hazánkra. Amikor nagyon helyesen megépült a kerítés a korábbi napi 10 ezres migránsáradatot nullára lehetett redukálni. Rengeteg támadás érte hazánkat az EU-tól, az Európa Tanácstól, Ausztriától is, most az osztrákok is úgy vélik, ez a követendő példa. A legtöbb európai országnak nyitottak a határai, ők ma is a napi 6-8 ezres migránssal küzdenek, a Soros György által finanszírozva. Hála a titkosszolgálatnak, a rendőri szerveknek, elmondhatjuk, Magyarország jelen pillanatban az EU legbiztonságosabb országa. Ugye nincs egy olyan migrációs háttér, társadalmi réteg, aki a terroristákat segítené. Nincsenek radikalizálódott és gyökerüket vesztett fiatalok mint Belgiumban, Franciaországban, Németországban, hanem szerencsére egy egészséges, homogén társadalom van, s amennyiben ez így is marad, akkor Magyarország továbbra is biztonságos lesz. Soha nem kizárható, hogy valóban kívülről megpróbálnak emberek ártó szándékkal jönni és megpróbálnak terrorcselekményeket végrehajtani. Ezt ugye nem tudjuk kizárni, de én bízom a rendőri szervekben, a TEK-ben, a titkosszolgálatokban, hogy ezt meg fogják tudni akadályozni.

- Hogyan látja, sikerül továbbvinni a magyar elképzeléseket Brüsszelben?

- Én bízom benne, hogy sikerül, azt látom, hogy a magyar kormány nagyon eltökélt. Ezért van a nemzeti konzultáció is, ami egy hatalmas bizalom a kormány részéről, hogy minden ember, pártállástól függetlenül tudjon ebben a nagyon fontos kérdésben nyilatkozni, mert meg tudjuk akkor mutatni, ugyanúgy, mint egy népszavazásnál az EU-nak, az ET-nak és minden olyan országnak amelyik azt mondja, el kell osztani szinte korlátlan számban a migránsokat, akik érkeznek, hogy mi ezt hazánk és a közös Európa védelmében szeretnénk megakadályozni, mert a mellékelt példa is mutatja, hogy sok terrorista van köztük.

- Mit tehetünk külföldi utazáskor?

- Ha valaki például Egyiptomba szeretne utazni, nagyon körültekintően járjon el. Így kerülni kell a nagy tömegeket, koncerteket, ha valaki Tunéziába, Marokkóba látogat, a bazárba ne este menjen, amikor a terrorista lecsaphat. A politikai védekezés pedig mindenki töltse ki a konzultációs ívet és utasítsa el, hogy hazánkba migránsokat lehessen telepíteni - tanácsolta a szakpolitikus.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke volt az est házigazdája.

- Nem szerettem volna azt, hogy olyan történelmi időszakban éljünk, amikor meg kell határozni az utánunk lévő generációk, gyermekeink , unokáink sorsát, de ez a migrációs probléma pont ilyen. Ezért úgy gondoltam, hogy egy olyan szakembert hívunk le Karcagra, akit a médiában nagyon sokszor hallottunk. Georg Spöttle terrorista szakértőnek nagyon nagy gyakorlata van abban, hogy akár Afganisztántól


a Közel-keletig, Európáig mi a helyzet, milyen következtetéseket kell levonni, és a nemzeti konzultációban is kérdéseket tett fel a kormány a migrációról. Én azt gondolom, hogy az emberek kíváncsiak, várják a választ van véleményük is. Azt gondolom mindenképpen foglalkozni kell ezzel a témával, s a nemzeti konzultációban írásban vagy e-mailben vissza kell küldeni az íveket, hogy a kormányzat és Brüsszel is lássa azt a véleményt, hogy mi mit gondolunk akár a brüsszeli politikáról, akár a migrációról, a betelepítési kvótákról. Én azt látom, nagyon nagy az érdeklődés, az embereket érdekli ez a dolog, mert érzik a bőrükön, hogy a jövőjükről döntenek. Az emberek érzékelik mi a valós probléma, foglalkoztatja őket, meg is van a véleményük róla, de azt is érzékelik, mi az az álprobléma, amit meg akarnak velük etetni, mint pl. a CEU-ügy. Ha valaki pontos, adekvát válaszokat tud adni ezekre a kérdésekre, akkor mai előadónk az - mondta a fórum előtt Kovács Sándor.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.