Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 21. 09:54, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Gépjármű asszisztencia – Autóval külföldön, biztonságban

Gépjármű asszisztencia – Autóval külföldön, biztonságban

Autóval utazni jó. Sokszor kifejezetten egyszerű, illetve bizonyos esetekben más utazási módoknál kényelmesebb és olcsóbb. Viszont az út során bármikor adódhatnak problémák, amelyek kényelmetlen helyzeteket teremthetnek.

Ha szeretnéd ezeket olcsóbban megúszni, akkor erre figyelj a biztosítás megkötésénél!

Utasbiztosítás plusz gépjármű asszisztencia

Mindenki tudja, hogy a biztosítás egy olyan alkalmi, vagy rendszeresen befizetett összeg, amely jó esetben “kidobott pénz”, hiszen ha semmi baj nem történik, akkor nem használjuk fel. Cserébe, ha váratlan helyzetbe kerülünk, akkor kifejezetten hasznos, mert nagyon komoly költségektől kímél meg.

Az utazás során is éppen ezért, érdemes gondoskodni a megfelelő utasbiztosításról. A legtöbb esetben ez a személyt védi, azonban ha autóval utazunk, akkor érdemes a gépjármű asszisztencia szolgáltatást is vadászni!

Kiterjedt védelem

Az autó meghibásodása soha sem jó, azonban a várva várt nyaralás közben a problémák hatványozott kellemetlenséget okoznak. Csökken a mobilitásunk, veszélybe kerül a hazajutásunk, miközben lehet, hogy még új szálláshelyet is kell szereznünk az utolsó pillanatban, mert nem jutunk el a kitűzött célra, vagy tovább kell maradnunk.

Az meg már csak a hab a tortán, hogy külföldön, a Magyarországon kötött kötelező biztosítás, illetve CASCO sem fedezi a károkat, ezért a probléma megoldása kifejezetten terheli a pénztárcánkat.

A gépjármű asszisztencia azonban fedezi, illetve csökkenti az

- autó helyszíni javítását, illetve a menetképtelen jármű szervízbe vontatását;
- a jármű őrzését, tárolását;
- az utasok tömegközlekedési költségét;
- a család átmeneti elszállásolását;
- a műszaki okokból, bizonyos határidőn belül nem javítható autó haza szállítását.

A legfontosabb pedig az, hogy minden esetben, a kár bekövetkezését követően, magyar nyelvű ügyfélszolgálat áll a rendelkezésre, amely segít a probléma megoldásának lebonyolításában.

Mit tegyél, ha baj van?

Amikor az utazás során, bármilyen probléma merül fel a járművel kapcsolatban, érdemes minél hamarabb megkeresni a biztosítót. A legtöbb káreseményt, csak a bekövetkezésétől számított 24-48 órán belül lehet bejelenteni, ezért ez legyen az első dolog!

A gépjármű asszisztencia esetén az ügyfélszolgálat a probléma megoldásában is segít, ezért mindenképpen érdemes keresni őket, mielőtt nekiállnánk a helyi autószerelők böngészésének.

Erre kell figyelni!

A legfontosabb, hogy szánjunk egy pár percet a megfelelő utasbiztosítás kiválasztására. Ez online, bármikor, egyszerűen megköthető, nincsen szükség bonyolult ügyintézésre. A gépjármű asszisztencia azonban nem feltétlen automatikusan része a csomagnak! Ezért, ha autóval megyünk a biztosítás kötésnél érdemes duplán ellenőrizni, hogy ezt az opciót is kipipáltuk!

Emellett már csak arra kell ügyelni, hogy a biztosító által kért adatokat pontosan adjuk meg. Jó esetben ezzel el is intéztük az egészet és nem kell vele többet foglalkozni. Azonban váratlan káresemény esetén rendkívül kellemetlen, ha kiderül elütöttük a rendszámot, ezért nem szabad félvállról venni a dolgot!

Belföldön is hasznos!

Kevesen tudják, de az utasbiztosítással nem csak a külföldi utak esetén érdemes foglalkozni! Lehet, hogy a kórházi ellátást itthon a társadalombiztosítás fedezi, azonban a gyengélkedés, vagy sérülés miatt lemondott szállást már kevésbé.

Hasonlóan a jármű esetében is, a kötelező biztosítás nem fedezi a váratlan eseményeket. Ezért a gépjármű asszisztencia ebben az esetben is hasznos. Ezért bár sajnálatos módon nem túl gyakori, több napos utazás esetén azonban akkor is érdemes gondoskodni a megfelelő biztosításról, ha nem hagyod el az országot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről