Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Január 10. 09:23, csütörtök | Helyi

Gondos Ovisok

Gondos Ovisok

Télen is etetik a madarakat a Madarász Imre Egyesített Óvoda SZIM óvodájában.

Mint Szabóné Szentesi Mária tagóvoda vezető elmondta, a Zöldbázis óvodaként különösen fontos, hogy környezettudatosságra neveljék az ovisokat, így amit lehet újrahasznosítanak.

A foglalkozásokon természeti megfigyeléseket is végeznek az óvoda udvarán. A madarakról, melyek a szép fás, nagy zöldfelületű udvaron rendszeresen megjelennek, egész évben gondoskodnak. Nyáron itatják, télen etetik őket.

A Katica csoportos gyerekek a téli hidegben a madaraknak madárkalácsot, napraforgóval töltött almát készített, melyet aztán kihelyeztek az udvar fáira, s feltöltötték eleséggel a madáretetőket is. Itt is sok minden újrahasznosított dologból készült, hiszen a necchálós krumplis zsákba tették a madárkalácsot, de a flakonokat, tejfölös poharakat is használták a napraforgómagvak és egyéb eleség elhelyezésére.


Amint kitettél a fára az eleséget, már érkeztek is a madarakat. Ezt a csoportszoba ablakaiból figyelték meg a kicsik, s közben az óvodapedagógusokkal beszélgettek arról hogyan és mivel kell etetni a madarakat. Többen már fel is ismerték, hogy milyen madár szállt az ágakra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 21:41, hétfő | Helyi

Teljes átalakulás

Teljes átalakuláson megy keresztül a szabad strand: új strandbútorok, árnyékolók érkeznek...

2019. Június 17. 21:23, hétfő | Helyi

Ballagás Kiskulcsoson

Június 14-én délután tartotta ballagási ünnepségét a KÁIAMI Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye, melyen részt vett Szepesi Tibor, a körzet képviselője is.

2019. Június 17. 21:19, hétfő | Helyi

Ballagás a Györffyben

A Györffy István Katolikus Általános Iskola két ballagó osztálya osztályfőnökeik vezetésével végigsétáltak az osztálytermeken, ezt követően a Múzeum Parkban koszorút helyeztek el Györffy István szobra előtt.

2019. Június 17. 21:13, hétfő | Helyi

KEVÉS A MEGGY

A tavalyi rekord, 100 ezer tonnánál kevesebb lesz idén a meggytermés, várhatóan 60-70 ezer tonna. Az alacsonyabb termés és a lengyelországi ültetvények tavaszi fagykára miatt nő a kereslet, az árak pedig emelkednek.