Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 27. 05:01, csütörtök | Helyi

GONDOZÓK ETETIK A KISKENGURUT

GONDOZÓK ETETIK A KISKENGURUT

Két, nagyjából négyhónapos bébi kengurut találtak a tiszaderzsi Kenguru Park egyik ösvényén heverve a kert gondozói egy nagy vihar után. 

Számos különleges kenguru fajnak adnak otthont a Tisza-tó parti településen, Tiszaderzsen. Az elmúlt időszakban tíz nőstény benett-kengurunak is utódja született az elsősorban Ausztrália élővilágát bemutató Kenguru Parkban, ám a dolgozók két bébi példányt az ösvényen heverve találtak meg egy nagy vihart követően.

A kölyköket valószínűleg a vihartól megrettenve, egyfajta természetes védekezési reakcióként a mamáik dobták ki az erszényekből.
Mivel ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköket, a gondozóknak azonnal cselekednie kellett.

A kis állatok, meghálálva a mesterséges gondozást, mára egyre jobban fejlődnek és időnként el is hagyják a mesterséges zsebet, hogy szétnézzenek a világban. A gondozókmacska tejpótló tápszerrel etetik őket, amelyből eleinte2 és fél - 3, ma már csak 4 óránként esznek, valamint szilárd takarmányt is elkezdtek magukhoz venni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.