Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 29. 20:58, szombat | Helyi

Gundel- díjas mesterszakács volt a zsűri elnöke

Gundel- díjas mesterszakács volt a zsűri elnöke

Aranyat vihetett haza Nagygyörgy Jenő, Sebők Lajos, ifjabb Csontos György, Agócs Zoltán

A 21. Karcagi Birkafőző Fesztivál kezdetén és az eredményhirdetésén Kolostyák Gyula, megemlékezett két, a közelmúltban elhunyt zsűritagra dr. Kenyeres Imrére, Berekfürdő korábbi polgármesterére és Benke Lászlóra, a szakmai zsűri elnökére, négyszeres szakács-olimpiai bajnok magyar mesterszakács és mestercukrászra.

Itt adta át Plósz Csilla, KÁIAMI intézményvezetője, Török Csilla és Lévainé Kovács Róza helyettesek a Kunbarikum öko- és rajzpályázat díjait is.

A félezer nevezett birkapörköltet értékelő szakmai zsűri nem volt könnyű helyzetben - hangzott el Garaczi János Venesz- és Gundel- díjas mesterszakács, a zsűri elnöke értékelésében. Pozitívumként értékelte, hogy sok fiatal főző volt, és azt is, hogy együtt főzött két, vagy akár három generáció is. Az is elhangzott, hogy a zsűri nem volt könnyű helyzetben, hiszen mintegy félezer pörköltet kóstolt meg, mire meghozta a döntését, s a díjazott pörköltek között árnyalatnyi eltérés volt csupán. Az érmek átadása előtt különdíjat vehetett át a karcagi Csontos család, ahol a nagyapa, a nagymama, a két fiúk és két unokájuk népviseletbe öltözve főztek a pörköltöt. A másik különdíjat - bár nem kértek életkort, a zsűri megítélése szerint a ceglédi Juhász Zsolt 9 éves főző volt a legfiatalabb.

Bronz érmet vett át a zsűritől: Gulyás Ferenc és felesége, legifjabb Bartha László, Szendrei Géza, Magyari József, Vál Tamás (mindannyian karcagiak) és a kisújszállási Ari Károlyné. Ezüstöt kaptak: Sebők Dáévid, Kiss Gergely, id. Csontos György, Kovács György Tibor, a Nagy Kálmán - Patkó László- Németh Ferenc főzőcsapat (ők mindannyian karcagiak és Király Jánosné Tiszaföldvárról.

Aranyat vihetett haza Nagygyörgy Jenő, Sebők Lajos, ifjabb Csontos György, Agócs Zoltán - Karcagról, Gorzás Gábor Kunhegyesről és maximális ponttal nyerte a versenyt a karcagi Szőke Róbert, így az érmek és különdíjak mellé a vándorserleget is ő őrizheti egy évig.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.