Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Február 14. 06:30, hétfő | Helyi

GYÖRFFY NAPOKRA KÉSZÜLVE

GYÖRFFY NAPOKRA KÉSZÜLVE

Kovács Miklósnéval, a Györffy István Katolikus Általános Iskola igazgatójával beszélgettünk arról, hogyan zárták az első félévet, és milyen újabb feladatokkal indították a másodikat.

Minden tanulónk sikeresen vette az első félév teljesítését. Ez egy tájékoztató jellegű információ a tanuló és a szülő felé, hogy az adott évfolyamnak a tantervi követelményeit a gyermek hogyan teljesítette, ezen még lehet nagyon sokat javítani év végéig- mondta az iskolavezető.

A járvány miatt többen kerültek karanténba, de a tanítás az jelenléti oktatással folyt egész fél év során, a gyerekeknek küldték a leckét,, így akik otthon voltak a betegség miatt, tudtak haladni a tananyaggal. Az igazgatónő arra bíztat minden diákot, hogy határozza el magát, tűzzön ki maga elé célokat, a tanév végéig még van javítási lehetőség.

Szervezik a Györffy Napokat, a járvány miatt nem hirdették meg azokat a városi versenyeket, amelyeket korábban, most csak az iskola tanulóinak szervezik meg.
A program Györffy István születésnapjához kötődik. Február 11-én indul a Györffy Napok, előtte a nulladik napon a Lázár Ervin programmal a nyolcadikosok Budapestre utaznak színházi előadásra. Előtte a Fiumei úti sírkertben megkoszorúzzák Györffy István síremlékét.

Február 11-én reggel az iskolában a diákönkormányzat az iskola rádión keresztül emlékezik meg Györffy István életéről és munkásságáról, majd 11 órakor a Múzeumparkban lesz a városi ünnepség, majd az iskolai könyvtárban kiállítás megnyitó lesz.
A helytörténeti pályázatra is szép számban érkeztek pályázatok mindkét témában.
Az egyik téma a Nagykunsági Krónika bemutatására, amelyet Györffy István 100 éve írt. A másik téma a tavaly meghirdetett újra. 250 éve települtek be Karcagra az első katolikusok és ezzel kapcsolatos a másik téma.

Most a járvány miatt a néptánc gálát később tartják, de kis összeállítás látható lesz az iskola honlapján és Facebook oldalán. A gálát májusban tervezik a Dérynébe éppúgy, mint az alapítványi bált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.