Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 20. 08:35, hétfő | Helyi

Györffy Néptánc Gála

Györffy Néptánc Gála

A Györffy István Katolikus Általános Iskola február 17-én a Déryné Kulturális Központban tartotta a 18. Györffy Néptánc Gálát,

A Györffy István Katolikus Általános Iskola február 17-én a Déryné Kulturális Központban tartotta a 18. Györffy Néptánc Gálát, ahol Kovács Miklósné igazgató köszöntőjében megemlékezett a jeles néprajztudósról, Györffy Istvánról, aki 1884. február 11-én született Karcagon.

Mint elhangzott, népszokásaink, hagyományaink, énekeink, táncaink őrzik magyarságunkat. A néptánc értéket közvetít, a fellépés öröme önbizalmat ad a tanulóknak. Ezt ismerte fel az intézmény korábbi vezetője, Pánti Ildikó, nyugalmazott igazgató, aki 18 évvel ezelőtt beépítette pedagógia programjába a néptánc oktatását.

Akkor csak néhány osztály, a ma már az egyházi fenntartású intézményben a testnevelés órák keretében minden osztály tanul néptáncot. A hagyományápolás fontosságáról beszélt a fenntartó, Egri Főegyházmegye nevében Gulyás Zsolt érseki tanácsos, plébános, az iskola lelki vezetője is.

Ezután a gálán az iskola minden osztálya és a néptánc szakköre is fellépett, kísért a Pipás Zenekar. A táncokat betanította Oroszné Millinkhoffer Rita táncpedagógus.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve