Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 21. 22:34, csütörtök | Helyi

Györffy-s évkezdés

Györffy-s évkezdés

Hogyan indult a 2021-es év?- erről kérdeztük Kovács Miklósnét, a Györffy István Katolikus Általános Iskola igazgatóját.

Minden pedagógus kolléga itt van, a gyerekek közül is kevesen hiányoznak - mondta az iskolavezető, aki szólt arról, hogy január 22-éig van lehetősége a gyerekeknek javításra. Bár nem volt online oktatás, de szeptember óta sok gyermek és pedagógus is hiányzott, ami megnehezítette a tananyag személyes átadását.

Ebben a helyzetben nehézkes volt a 8-osoknak a középiskolák tájékoztatása is, online pályaválasztási szülői értekezletet tartottak, s az iskolák online tájékoztatókat küldték ki a diákoknak.

A leendő elsősöknél nehezebb a helyzet, ősszel voltak az óvodákban, s azóta nem mehettek, így elindították Fecskehívogató címen egy online csoportot a szülőknek, gyerekeknek. Itt kapnak feladatokat a kicsik, amit a szülőkkel közösen nagy örömmel és szeretettel oldanak meg.

A tervek szerint két elsős osztályt indítanak ősszel.

A Györffy-s pályázatról is szólt az igazgatónő. Már kiírták a helytörténeti pályázatot és a Györffy Galériát rajzpályázatot - utóbbi iskolai, az első városi szintű, ahol az egyik téma a karcagi kun kapuk, a másik a katolikusok 250 éve Karcagon. Itt a határidő január 20. eredményhirdetés a Györffy napok keretében lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.