Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. November 12. 08:38, péntek | Helyi

GYŰJTÉS A KISÚJSZÁLLÁSI CSALÁDNAK

GYŰJTÉS A KISÚJSZÁLLÁSI CSALÁDNAK

Kéménytűz miatt vált lakhatatlanná a kisújszállási család háza .

A hír sajnos igaz, kéménytűz volt nálunk. Szerencsére ruha és bútor nem sérült, csak a főgerenda, de így nem lakhatunk a házban – tette közzé közösségi oldalán Bo Viktor. A fiatal, kisújszállási énekes tehetség azt írta, nagyon köszönik az aggódó megnyilvánulásokat, és kőműves szakember segítségét várják.

Viktor a múlt héten itthon volt, mert köhögött. Én dolgoztam, de volt segítségem, aki dél körül befűtött a kandallóba. A munkaidőm végeztével hazajöttem, elmentünk bevásárolni, a tűz addigra leégett. Amikor nyitottuk az ajtót, dőlt ki a füst. Viktor kiabált, hogy anya, anya, tűz van! – idézi fel a pokoli estét Pásztor Ivett, az édesanya.
– Rohantam a szobába, de sehol nem láttam tüzet, kinyitottam az ablakot, a kandalló mellett a csőből jött vissza a füst. Kiszellőztettünk, azt hittem elhárult a veszély, de Viktor egy ismerősnek kamerán megmutatta a szobát, aki észrevette, hogy elszíneződött a fal a kandalló mögött
Hívtuk a tűzoltókat, kiderült a korom izzik a falban.

Kitakarították, mi pedig lefeküdtünk aludni. Reggel viszont éreztem, hogy a fal még mindig meleg, pedig a kályha már nem volt benn. Újra hívtam a tűzoltókat. Jöttek a kisújiak és a karcagiak, kiderült, egy keresztgerenda volt a kéménybe építve, az égett szenesre.
A tűzoltók a kertből kivágtak egy fát, amivel aládúcolták a főgerendát, majd kibontották a falat, hogy kiszedjék az elszenesedett gerendát.

Viktor a Kossuth iskolába jár. Mivel őszi szünet van, őt felvitte a nagymamájához Budapestre. Az iskola részéről Radics Zoltán igazgató is megkereste, hogy miben segíthetnek. Ivett a Baptista Szeretetszolgálatnál dolgozik, ahol szintén próbálnak támogatást nyújtani neki.

– Nem egyszerű a helyzetünk – emelete ki az édesanya. – Az új szabványkémény ugyanis 300–500 ezer forint, úgyhogy ennek a lehetőségét elvetettük. Felhívtam a gázszolgáltatót, hogyan lehet a csonkot az udvarra behozni, nagyon elkeserítő választ kaptam, azt mondták, ha most beadom az igényem, egy év, mire bevezetik a gázt.
Az anyagi helyzetünk jelenleg a tervezést sem teszi lehetővé, úgyhogy marad a villanyfűtés, de előtte a régi házat újra kell vezetékelni, úgyhogy nem tudom, hogyan tovább – mondja elkeseredve az édesanya, akinek egy nyugdíjas kőműves és egy szomszéd segített helyrehozni a falakat, kolléganői pedig a pakolásban segítettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.