Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Július 15. 23:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Karcag Városi Önkormányzat

H i r d e t m é n y

H i r d e t m é n y

Tisztelt Lakosság!



Tájékoztatom Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Karcag településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2021. június 29. és 2021. szeptember 29. közötti időszakban.
A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérés Program (PIAAC). A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.
A mintavétel reprezentatív a személyek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre. Karcag településen 27 személy került kijelölésre. Az adatgyűjtésben való részvétel önkéntes.
Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. A kérdezők az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. Minden sikeres interjút követően a válaszadó 5000 forint értékű ajándékutalványt kap.
A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók. Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/piaac
A lakosság és az önkormányzat részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06 (80) 200766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak további felvilágosítást.
Az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatos információkról a KSH (http://ksh.hu/piaac), illetve az OECD (https://www.oecd.org/skills/piaac/) weboldalai nyújtanak tájékoztatást.

A KSH előre is köszöni a lakosság együttműködését, támogatását, amellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához.

Rózsa Sándor
jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.