Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 11. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

HAJDÚSÁMSON MEGDÖNTÖTTE A MAGYAR TOJÁSFA REKORDOT

HAJDÚSÁMSON MEGDÖNTÖTTE A MAGYAR TOJÁSFA REKORDOT

Új magyar rekord született Hajdúsámsonban. Több mint 25000 tojás került fel a Szeretet parkban található 50 éves diófára. A látványosságra rengetegen voltak kíváncsiak.

Összesen 25 070 darab került fel arra az 50 éves diófára, amely Hajdúsámson központjában található. 4 hét leforgása előtt óriási összefogással a város beírta magát a Magyar Rekordok Könyvébe, ugyanis ilyen sok tojással még soha nem volt egyetlen fa sem feldíszítve az országban. A tojásfa rekordja hosszú évekre tekint vissza a magyar rekordok történetében. 2 évvel ezelőtt Ács település döntötte meg a rekordot 16650 darab tojással. Ezt sikerült felülmúlnia Hajdúsámsonnak, így új rekord született.

Jenei Attila presbiter
-Meg volt hirdetve ez az egész, hogy tojásgyűjtés lesz. Részt vett ebben a református egyház, az iskola, az óvoda, de a civil szervezetek is hozták tojásokat. Szombati nap folyamán a magasabb helyekre darus autóval lettek felrakva a tojások, az alacsonyabb helyekre pedig a gyerekek segítettek felrakni a tojásokat. Úgyhogy megvan a rekord, a 25 070 darab tojás díszíti a fát.


A fára felkerült dísztojások jellemzően hungarocellből, fából készültek, de volt nagyon sok hímes tojás is. Emellett kifújt tyúktojások, emu és strucctojások is díszítik a fát. Hamar híre ment a különleges látnivalónak, így sokan jöttek más településekről is megcsodálni a hajdúsámsoni tojásfát.

Dr. Kelemen Erzsébet
-Debrecenből jöttünk ide Hajdúsámsonra. Valójában a liturgiára jöttünk, görögkatolikus szentmisén voltunk. Húsvétot ünnepeljük, Jézus feltámadását és a kisunokánkkal kijöttünk ide kicsit a főtérre, hiszen itt nem csak a tojásfa van, hanem nyuszikák, bárányok, kiscsibék és a kicsi nagyon élvezi ezt. Nagyon jó ötlet a várostól, hogy ilyet is létesített és a húsvéti népi hagyományokat igy is próbálja megőrizni.

Barnácz Katalin Nyíradonyból érkezett családjával a településre. Még soha nem látott ilyen lenyűgöző tojásfát.

Barnácz Katalin
-Tegnap hallottam Nyíradonyban, hogy van itt egy ilyen tojásfa, ami nagyon különleges. Még nem találkoztunk hasonlóval, de tényleg nagyon szép lett.

A történet itt azonban még nem ért véget. A hajdúsámsoniak a tervek szerint a következő évben újabb rekordot szeretnének felállítani majd. Aki szeretné megcsodálni a Szeretet parkban található tojásfát, egészen Pünkösdig megteheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.