Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2013. Július 30. 12:54, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Halálos gázolás kerekes székkel

Halálos gázolás kerekes székkel

Halálos gázolás történt egy brit idősotthonban: egy villanymotoros kerekes székes asszony elütött egy 91 éves járókeretest, aki olyan szerencsétlenül esett el, hogy fejsérülésébe 9 nappal később belehalt.

A karambol Waltonban történt. Az áldozat azért is veszíthette el egyensúlyát, mert járókerete gurulós: mind a négy lába kerekes talpban végződik, ezért viszont két fék is van "kormánykarján". A motoros kerekes szék csúcssebessége 6,4 kilométer óránként, feltehetően ennél is lassabban haladt, amikor lábtartója nekiütődött a másik asszony lábának kibillentve őt egyensúlyából.
Az esetet vizsgálja a hatóság. A "gázoló" asszonyt nem hibáztatják a történtekért, de azt vizsgálják, hogy szabad volt-e neki megengedni a motoros kerekes szék használatát az idősotthon területén - adta hírül a The Daily Mirror című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 12:00, kedd | Külföld

Donald Trump amerikai elnöki rendeletet írt alá a munkahelyek külföldiekkel szembeni védelméről

Donald Trump hétfőn rendeletet írt alá az amerikai munkahelyek védelméről, amely azt kívánja megakadályozni, hogy külföldi munkavállalókat, akár alkalmi munkára is, amerikai munkavállalók helyére vegyenek fel.

2020. Augusztus 04. 10:03, kedd | Külföld

A koronavírus-fertőzöttek száma 18,2 millió, a halálos áldozatoké 692 ezer a világon

A világon 18 224 253 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 692 679, a gyógyultaké pedig 10 865 548 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi adatai szerint.

2020. Augusztus 04. 05:00, kedd | Külföld

Felére csökkentek a Ferrari eladásai a második negyedévben

Közel megfeleződött a sportkocsigyár értékesítési árbevétele is és töredékére esett a nyeresége a járványügyi korlátozások és termelésének mintegy két hónapnyi leállítása miatt.

2020. Augusztus 03. 18:02, hétfő | Külföld

A Mars mintáit néhány év múlva már a Földön lehet vizsgálni

A múlt héten a Marsra indult amerikai szonda egyik legfontosabb feladata előkészíteni, hogy a bolygón vett mintákat néhány év múlva a Földön is meg lehessen vizsgálni.