Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 28. 05:00, vasárnap | Helyi

HALÁLOS GÁZOLÁS KISÚJSZÁLLÁSNÁL

HALÁLOS GÁZOLÁS KISÚJSZÁLLÁSNÁL

Sötétedés után sötét ruhában gyalogolt a 4-es számú főútvonalon egy idős nő Kisújszállás külterületén. Egy arra közlekedő kamionos nem vette észre a gyalogost, elgázolta a nőt.

A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A baleset részleteiről a vármegyei rendőrségi sajtóosztálya tájékoztatott. Egy vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény közlekedett a 4-es főúton, Kisújszállás külterületén, Kenderes irányából Karcag felé, sötétedés után, mikor elütött az úton egy ott sötét ruházatban közlekedő gyalogost.

A baleset következtében a gyalogos nő a helyszínen életét vesztette.

A baleset helyszínén a sofőr arcának mutatását nem vállalva, sokkos állapotban nyilatkozott televíziónknak.

A rendőrség a baleset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a gyalogosoknak az úttesten vagy az úttest szélén közlekedéskor lakott területen kívül mindig bal oldalon, a járműforgalommal szemben kell haladnia. Ez azért nagyon fontos, hogy így az autó mozgásából láthatjuk, észrevett-e minket a sofőr, ha pedig nem húzódik az úttest belső része, a felezővonal felé, hogy kikerüljön minket, még van lehetőségünk arrébb lépni.
Arra is felhívja a figyelmet a rendőrség, hogy nagyon fontos szabály, hogy éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül az úttesten, útpadkán, leállósávon tartózkodó gyalogosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie, ellenkező esetben a járművezető számára szinte láthatatlanok maradnak, ami rendkívül balesetveszélyes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.