Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Március 02. 07:32, kedd | Helyi

Halálos lakóháztűz

Halálos lakóháztűz

Életét vesztette egy ember, amikor kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház több helyisége csütörtök késő este Jásziványban, a Szabadság utcában.

Életét vesztette egy ember, amikor kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház több helyisége csütörtök késő este Jásziványban, a Szabadság utcában. A tűzesethez a hevesi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jásziványi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik több oldalról oltották el a lángokat. Az épületben tartózkodó ember életén már nem lehetett segíteni. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tüzet nyílt láng használata okozta. A tűz keletkezésének pontos körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Idén már több mint ezerháromszáz otthonban keletkezett tűz, kilencvenöten sérültek meg és tizennyolcan vesztették életüket.

A legtöbb tűzeset nyílt láng használata vagy elektromos hiba miatt következik be. Gyakori, hogy a fűtőeszköz, a kémény rossz állapota, a dohányzás, vagy a főzés vezet lakástűzhöz.

Kérjük a lakosságot, hogy éljen a katasztrófavédelem által végzett, ingyenes kéményseprés lehetőségével, amelyet a családi házak tulajdonosainak kérniük kell.

Emellett fokozottan figyeljenek a nyílt láng használatára, gyertyát csak tűzálló alátétre tegyenek és úgy égessenek, mert ezzel elkerülhető, hogy a gyertya leégve meggyújtsa a környezetében lévő tárgyakat.. Nyílt lángot soha ne hagyjanak felügyelet nélkül!

Egy plafonra szerelt füstérzékelővel a halálesetek, füstmérgezések megelőzhetőek lennének, a keletkezett kár mértéke pedig minimalizálható lenne, hiszen a füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez.

Címkék: jászivány, lakástűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.