Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 29. 06:00, kedd | PR

Halloween a Nimródban!

Halloween a Nimródban!

Legyen részese egy különleges gasztronómiai kalandnak mindenszentek hétvégéjén a karcagi Nimród**** Bioétteremben!

Már megszokhattuk, hogy a karcagi Nimród**** Bioszálloda és Bioétterem jeles ünnepek közeledtével mindig különleges menüsorral kedveskedik vendégeinek.

Abio alapanyagok és ételekelkötelezett híveként igyekeznek mind szélesebb körben megismertetni azegészséges táplálkozásfontosságát, ahogy teszik ezt a napi menük kialakításakor épp úgy, mint az adventi, Valentin-napi, nőnapi vagy éppen a pünkösdi akcióik alkalmával.

Ezúttal az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, a halloweenadja az apropóját annak, hogy családok, baráti társaságok vagy éppen szerelmespárok költhessenek el egy kellemes ebédet vagy vacsorát a Nimród**** Bioétteremben.

Egy máig fennmaradt hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba.Az ártól szellemeket tánccal, énekkel és tűzzel igyekeznek elűzni az emberek, így lett a legfontosabb jelképe halloween ünnepének Jack, a sütőtökből kivájt töklámpás. A házról házra járó gyerekek, akik jelmezekbe öltözve segítenek elűzni a szellemeket, édességet kapnak jutalmul.

Halloweenhez időben kapcsolódik a kereszténység ünnepe a mindenszentek (november 1.) és halottak napja (november 2.). A Nimród főszakácsa a három ünnep jellemző ételeiből állította össze menüsorát, mely november első 3 napján fogyasztható.

Halloween menü

Hideg előétel
Tepertőkrém pirítóssal, friss zöldséggel

Leves
Sütőtök krémleves pirított tökmaggal

Főétel
Mangalica csülök Halloween-módra, tepsis burgonyával, párolt káposztával

Desszert
Halloween kehely

Természetesen többféle, a fogásokhoz illőitalsoris az ételek mind teljesebb élvezetét szolgálja, az aperitiftől és a finom bororkon át egészen a frissítőkig, a gyümölcslevektől a szénsavas üdítőkön át a csapolt vagy üveges sörökig.Válasszon ízlése szerint!

Szeretettel várjuk vendégeinket egy különleges lakomára, tartsanak velünk!

A menü november 1-jén, 2-án és 3-án fogyasztható.

A menü ára: 3.590 Ft/fő(Az ár az italok árát nem tartalmazza.)

Asztalt foglalni az (59)503-248 vagy 06(30)571-1808-as telefonszámon lehet.

Nimród**** Bioszálloda és Bioétterem, Biobolt

Karcag, Bajcsy-Zsilinszky utca 4.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat