Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 20. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Karcag TV

HAMAROSAN ELKÉSZÜL

HAMAROSAN ELKÉSZÜL

Hamarosan elkészül Karcagon, a Maros utcai zugban a szennyvízvezeték-hálózat

Hamarosan elkészül Karcagon, a Maros utcai zugban a szennyvízvezeték-hálózat. Az ott lakók éltek az önkormányzat által felkínált kedvezménnyel: a vezeték tervezéséért, kiépítéséért, illetve a csatlakozásért összesen kétszázötvenezer forintot kellett fizetniük.

Két évet vártak erre a zajra a Maros utca zugában élő családok. Megkezdődött a szennyvízvezeték- rendszer kiépítése az ingatlanok előtt. Mindez az önkormányzat által biztosított kedvezmény okán.

KARCAGI-NAGY ZOLTÁN, önkormányzati képviselő:
Örömteljes dolog, hogy az én körzetemben, a hatos számú választókerületben két zug is építési közösséget alakított. Ezt úgy értem, hogy ötven százalék plusz egy ingatlannak kellett benne lenni ahhoz, hogy a kedvezményt igénybe tudják venni. Kettőszázötvenezer forintot fizettek be lakásonként, ez az összeg ez tartalmazza kivitelezést, a tervezést és megépül a gerincvezeték.

De az úgynevezett rákötést is biztosítja a kedvezményes beruházás.

HÁZI GYULA:
2022-ben indult ez az egész dolog, hát egy kicsit csúsztak ezek- azok, de a mai nap hál Istennek odáig jutottunk, hogy ugyebár már kivitelezési szakban értünk el. Az időjárás is úgy néz ki, hogy kedvez a munkálatoknak, reméljük, hamarosan befejezik. Ezzel úgymond elértük a nagy célunkat, hogy ebbe a kis zugba négyen lakunk és mondhatjuk, hogy teljes létszámmal mindenki benne volt ebbe a beruházásba.

A szennyvíz- gerincvezeték kiépítése másfél- két hétig tart, ekkor csatlakozhatnak rá az ingatlanok a rendszerre. A kivitelező ahogy végez a Maros utcai zugban, áttelepül a Baross utcába és ott is megkezdi a vezeték kiépítését.

Címkék: Karcag, karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.