Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Október 28. 09:43, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ÍTÉLET VÁRHATÓ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

HAMAROSAN ÍTÉLET VÁRHATÓ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

Tíz évet meghaladó szabadságvesztés kiszabását indítványozta mai perbeszédében a vádhatóság képviselője a Bróker Marcsi- ügy vádlottjára.

Két és fél órán keresztül tartó perbeszédet tartott a Szolnoki Törvényszéken a vádhatóság képviselője. A karcagi Bróker Marcsi- néven ismertté vált ügy még 2015 tavaszán bukott ki, amikor a Kun Mediátor Kft. ügyvezetője eltűnt. Noha az 1999-ben alapított cég csak valutaváltással foglalkozhatott volna, az ügyészség szerint pénzügyi befektetői- tanácsadói tevékenységet is folytatott. A befektetők D. Sándorné 2015-ös eltűnése után szembesültek azzal, hogy a rá bízott pénzük jelentős részének nyoma veszett.A megyei főügyészség 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a 2016. decemberében Belizéből hazahozott D. Sándorné ellen. A vádhatóság bizonyítottnak látja, hogy a vádlott ügyfeleit tévedésbe ejtve a a cég tizenöt éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Az ügyészség vagyonelkobzást, a bűnügyi és perköltségek megfizetését is indítványozta.

A védőbeszédre november 2-án kerül sor, azt követően nem nyílt tárgyaláson, hanem bírói tanácsülés keretében hozzák meg az ügyben az elsőfokú ítéletet, melyet írásban tesz közzé dr. Nádor Zoltán bíró.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.