Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Május 29. 07:06, szombat | Helyi

HAMAROSAN KÖLTÖZNEK A MEGÚJÚLT SZÉKHÁZBA

HAMAROSAN KÖLTÖZNEK A  MEGÚJÚLT SZÉKHÁZBA

Molnár Páltól, a Városgondnokság vezetőjétől megtudtuk, hogy befejeződött a Villamos utcai székház felújítása, így a hónap végéig kiköltöznek a Nagykun Látogatóközpontból.

Május 31-ig kell kiköltözni a Villamos úti megújult szép irodaépületbe, amit pályázat keretében sikerült felújítani. Ebben országgyűlési képviselőnk, F. Kovács Sándor segített, amikor még megyei közgyűlési elnök volt.

Akkor kereste meg Molnár Pál, hogy nagyon rossz állapotban van az épület, amit a helyszínen az elnök is megnézett, s rövid idő múlva jelezte, van olyan pályázati forrás, amelybe be lehet az irodaépület felújítását illeszteni.
A Városgondnokság valamennyi dolgozója nevében köszöni Molnár Pál F. Kovács Sándor segítségét, mert nagyon rossz épület volt már ez.

Az épület az 1900-as évek elején villamos energia termeléséhez szükséges gépház volt, amely a város közvilágítását látta el dízelmotorok segítségével. Később a Titász költözött ide, majd a Városgazdálkodás székhelyévé vált az épület.
Mára a kor színvonalát messze alulmúlta már hőszigetelésben, vízszigetelésben, energetikailag, tehát minden statikailag mindenféleképpen fontos volt már a felújítás.

Az épület felújítása úgy készült, hogy a tervezővel a részleteiben végigtudta beszélni Molnár Pál, hogy a napi munkájukban mire van szükségük.
Így a funkcionalitásnak megfelelően tudták kialakítani az épületet a dolgozókat is kiszolgáló helyiségekkel.
Júniustól minden ügyet már a Városgondnokság Villamos utcai székházban lehet majd intézni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.