Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. November 03. 05:01, péntek | Helyi

HANGVERSENY A ZENE VILÁGNAPJÁN

HANGVERSENY A ZENE VILÁGNAPJÁN

Zenei világnapi hangversenyt tartottak a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol Plósz Csilla igazgatóval beszélgetünk a vidám dallamok után az elindult tanévről.

- A zenei világnapi hangversenyünket már sokadjára, nem is tudom, talán 75-ödjére rendezzük meg, hiszen 75 évvel ezelőtt alakult a zeneiskola. Az elmúlt egy órában igen színes műsornak lehettünk a részesei. A zeneirodalom sok-sok apró kis gyöngyszeme szólalt meg a növendékeink, illetve tanáraink előadásában - mondta az igazgatónő.

- Mondhatjuk az apró gyöngyszemeket a fellépőkre is, hiszen voltak, akik most kezdték a hangszertanulást és nagyobbak, akik bátran kiálltak és szépen játszottak.
- Nagyon szeretjük, hogy a kis kezdő növendékekben is már megvan az az önbizalom, hogy mernek a színpadra állni. Természetesen ehhez kellenek a felkészítő pedagógusok is, akik segítik őket ebben és bíztatják és gyakorolnak hogyan is kell színpadra lépni és előadni a megtanult darabjaikat. Ugyanakkor ott voltak azok a gyerekeink is, akik már több éve járnak a zeneiskolába, ők már magabiztosabban mozognak a színpadon, egy kicsivel nehezebb, mutatósabb darabokat játszanak.

- Az első hangversennyel elindult a zeneiskola idei tanéve, s már versenyekre is készülnek a növendékek.
- Előttünk van még a győri ütőhangszeres verseny, erre is neveznek gyerekeink. Itt egész nagy csapat fog részt venni, körülbelül tíz gyermek. Aztán tavasszal lesz a vármegyei vonós verseny, amelyet iskolánk rendez. Mi rendezzük ezt minden második évben, most eljött a mi időnk, ide is készítünk fel vonós gyerekeket. Bízom benne, hogy az elmúlt évek hagyományait követve, nagyon szép eredményekkel fognak hazatérni a gyerekek ezekről a megmérettetésekről.

- Addig még sokszor fogjuk a zeneiskolásokat különböző rendezvényeken hallani.
- Bízom benne, hogy sok-sok helyen fellépnek a tanév során a gyermekeink, mi igyekszünk, hiszen nagyon mozgalmas tanév áll előttünk és igyekszünk mindenben helytállni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

A VÁDLOTT SZERINT EGY IDEGEN TETTE

Egy rejtélyes idegent emleget a karcagi gyilkosság vádlottja. Azt mondja, nem ő követte el a gyilkosságot, hanem egy ismeretlen személy.

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.