Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Július 09. 19:04, kedd | Helyi

Harmatcsepp verseny

Harmatcsepp verseny

A Györffy István Katolikus Általános Iskola diákjai a Harmatcsepp levelezős versenyen idén is újabb sikereket értek el - erről számolt be Szabó Edit tanítónő.

A tanév során 46 gyermek vett részta katolikus iskolák alsósai számára rendezett tanulmányi versenyen, s közülük 7 györffys tanuló az országos döntőig is eljutott. Nyelvtan - helyesírás, olvasás-szövegértés, matematika és hittan tantárgyból versenyeztek, ehhez az iskolában felkészítő órákat is tartottak.
A második évfolyamból a nyelvtan-helyesírás témakörben Keserű Marcell 1. lett, Győri Zita 4., míg Szakál Annamária 8. lett. A második évfolyamból Darabos Sarolta a hittan versenyen 9. lett, felkészítője Fodor Józsefné volt. A harmadikos gyerekek közül az olvasás-szövegértésen Bujdosó Sarolta 3., Dobos Marcell 6. lett, felkészítőjük Szabó Zoltánné. Nyelvtan-helyesírásból Molnár Liza Szonja 5. lett, őt Tóth Judit készítette fel a versenyre.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 20:10, szerda | Helyi

Kántor nyaral a Tisza-tónál

A digitális magazin újsághasábokra költözött, amellyel a Tisza-tónál élők és nyaralók találkozhatnak.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

120 éves a Karcagi Zsinagóga

A Karcagi Zsinagóga felavatásának 120. évfordulójára emlékeztek vasárnap. Mohai Tamás színművész Kertész Péter nemrég elhunyt karcagi születésű író, újságíró versét olvasta fel az ünnepség kezdetén.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

Mártír megemlékezés

A karcagi zsidó temetőben került sor mártír-megemlékezésre. Az 1944-ben, a Holokauszt borzalmainak áldozatául esett karcagi és hatmillió zsidó hittestvérünk emléke előtt hajtunk fejet, rájuk emlékezünk.

2019. Július 17. 20:08, szerda | Helyi

Járdafelújítás Karcagon

Televíziónk Dobos Lászlót, Karcag város polgármesterét kérdezte arról, hogy milyen munkálatok folynak a Városháza mögötti területen.