Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Május 01. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Három budapesti strand kinyitott szombaton

Három budapesti strand kinyitott szombaton

Kinyitott a Palatinus Strandfürdő, a Dagály külső része, valamint a Gellért hullámfürdő is szombaton, május végén nyit a Paskál és a Római fürdő, júniusban pedig a Pünkösdfürdői Strand is kinyit

- mondta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.
Szőke László kifejtette: számos fürdő felújítása zajlik, amelyek eredményeként a Palatinus és a Paskál egész évben nyitva tartó fürdővé válik, és megvalósul a Széchenyi fürdő gépészeti felújítása is az üzembiztonság növelése érdekében. A három beruházás összesen ötmilliárd forintba kerül - tette hozzá.

A Csillaghegyi strand felújítása idén ősszel indul, a csaknem egy éves beruházással a létesítmény szintén zárttá válik, 12 hónapos nyitva tartást lehetővé téve. A vezérigazgató elmondta: egyébként is általános trend, hogy amennyire lehet függetlenítsék a fürdőket az időjárástól, ahol lehetőség van rá, ott belső egységet alakítanak ki.

Ismertette továbbá, hogy 2010-ben 2,9 millió vendéget fogadtak a társaság által üzemeltetett fürdők és strandok, tavaly már 3,9 milliót. A vendégszám növekedését Szőke László részben azzal indokolta, hogy beszüntették a felesleges kifizetéseket és a megmaradó pénzt a vendégek kényelmét növelő fejlesztésekre, karbantartásokra költötték.

Címkék: budapest, strand, szezon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.