Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Június 11. 14:58, péntek | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Három év fél év börtönt kapott az abádszalóki herbálkereskedő

Három év fél év börtönt kapott az abádszalóki herbálkereskedő

Az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2014-től 2018. szeptember 12-én történt őrizetbe vételéig, csaknem négy éven át 7 embernek, rendszeresen, adagonként 500-600 forintért, a hatályos magyar jogszabályok szerint új pszichoaktív anyagnak minősülő herbált értékesített Abádszalókon, amivel alig négy év alatt több mint 3 millió forintot keresett.

Az ügyben 2019. június 3-án emelt vádat a Tiszafüredi Járási Ügyészség. A Tiszafüredi Járásbíróság egy előkészítő ülést és három tárgyalást tartott az ügyben. Az utolsón, 2020. november 26-án ítéletet hozott, melyben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, amiért 3 év 6 hónap börtönre ítélte, 4 évre eltiltotta a közügyektől, és vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2021. június 8-án meghozott másodfokú döntésében lényegét tekintve helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, azt csupán a jogi minősítés és a vagyonelkobzás összege vonatkozásában pontosította.

Szolnok, 2021. június 11.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.