Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Január 10. 12:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Három maszkos férfi támadt rá egy negyedikre Érden, el akarták hurcolni Törökországba

Három maszkos férfi támadt rá egy negyedikre Érden, el akarták hurcolni Törökországba

Korábbi élettársa férjét akarta Törökországba hurcolni társaival egy török férfi, vádat emeltek ellenük.

Érdi lakhelyén támadott meg három török maszkos férfi egy szintén török állampolgárt 2021 decemberében, azzal a szándékkal, hogy akarata ellenére visszakényszerítsék Törökországba - tájékoztatta a Pest Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-t. Az ügyben az Érdi Járási Ügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint a három török állampolgárságú elkövető közül ketten apa-fia kapcsolatban állnak, a harmadik pedig korábban az apa cégében dolgozott mint kamionsofőr.

Az ügy hátterében az áll, hogy az apa 2021 februárjáig élettársi kapcsolatban élt egy a vállalkozásában dolgozó nővel, aki a szintén török állampolgárságú későbbi sértettel létesített kapcsolatot, akihez feleségül is ment.

Az új férj nem nézte jó szemmel, hogy a felesége továbbra is a volt élettársa cégében dolgozik, így gyakran veszekedtek. A nő ezt elpanaszolta korábbi élettárásának, aki elhatározta, hogy a sértettet eltávolítja a nő mellől.

Az apa terve az volt, hogy fia és volt alkalmazottja segítségével, akár akarata ellenére is Törökországba viszi a sértettet és nem engedi onnan visszatérni Magyarországra.

A három elkövető 2021 decemberében maszkot húzva behatolt a sértett érdi otthonába és földre teperte a férfit. A vádirat szerint az apa paprikasprayt fújt a megtámadott férfi arcába, majd összekötözték a kezeit és felváltva bántalmazták órákon át. Az apa utasítására a fiú és az alkalmazott átkutatta a házat, és százezer forintot, két mobiltelefont, egy karórát és egy aranyláncot szedtek össze és tettek el.

Ezután beültették a sértettet a gépkocsijukba és közölték vele, hogy kamionnal Törökországba viszik. Budapest belvárosában jártak, amikor a sértett észrevett egy rendőrautót, kiugrott a kocsiból, majd segítséget kért, miközben az elkövetők elhajtottak - áll a közleményben.

Az Érdi Járási Ügyészség személyi szabadság fegyveresen elkövetett megsértésének bűntette és csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére