Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 31. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, amelyeket több mint 1700 településre, mintegy 4100 iskolába szállítottak ki augusztusban - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

Idén is a Magyar Posta Zrt.-t bízta meg a Könyvtárellátó Nonprofit Kft., hogy Magyarország összes általános-, közép- és szakiskolájának juttassa el a tankönyveket - olvasható a közleményben. A kiszállításnak az augusztusi 22 munkanap alatt kellett megtörténnie, és az iskolák előre tudták, hogy mikor érkeznek hozzájuk a tankönyvekkel a postás autók - tették hozzá.

Közölték: a Magyar Posta 1746 településre, 4103 iskolába szállította el a tankönyveket. Azt írták: a csaknem 12,8 millió tankönyvet a Magyar Posta minden iskolához határidőre eljuttatta, így az iskolai tankönyvfelelősök átadhatják a gyerekeknek tanévkezdéskor. Ahhoz, hogy ezt a logisztikai feladatot sikeresen teljesíteni tudják, naponta 180-190 iskolába kellett elvinni és átadni a tankönyveket - írták.

Kitértek arra is, hogy az iskolák által jelzett esetleges hiány pótlása, a pótkiszállítás szeptemberben lesz.

Címkék: iskola, tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -