Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 06. 19:29, péntek | Helyi

HATÁSOS MÓDSZEREK AZ INFLUENZA MEGELŐZÉSÉRE

HATÁSOS MÓDSZEREK AZ INFLUENZA MEGELŐZÉSÉRE

A téli időszakban megnövekedik a szipogó, tüsszögő és köhögő gyermekek száma.

A hozzáértők szerint pár egyszerű lépéssel nagyban csökkenthetjük az esélyeit annak, hogy megbetegedjenek. A következő hírünkből kiderül, hogy hogyan erősíthetjük az immunrendszerüket és milyen praktikák segítségével maradhatnak gyermekeink a lehető legtávolabb a bacilusoktól, és a vírusoktól.

Gulyás Ferencné, a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezetője elmondta, hogy a hűvös idő beálltával megkezdődött a hiányzás az óvodákban is.
A szülőkkel együttműködve az óvoda is ebben az időszakban nagy gondot fordít a gyerekek réteges öltöztetésére, a vitaminok pótlására a közétkeztetésben is megjelenő fokozott gyümölcs-, zöldség- és folyadék bevitelre, valamint a higiéniára egyaránt.


Mindezek az óvintézkedések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megelőzzék a betegségek kialakulását.


-Tagintézményeinkben novemberben, az egészség hónapja kapcsán, kiemelten foglalkoztunk a témával. Meghívott szakemberek bevonásával igyekeztünk ráirányítani a szülők figyelmet arra, hogy minél átfogóbb ismereteket szerezzenek arról, hogy hogyan lehet megelőzni a betegségek kialakulását, illetve ha már kialakult, mit kell tenni azért, hogy minél gyorsabb lefolyású legyen - mondta el az intézményvezető.


Dr. Szalay Annamária szülő annak ellenére, hogy szakmájából adódóan nagyon jól ismeri a betegségek elleni védekezést, mégis több alkalommal szembesül azzal, hogy óvodás kisgyermeke lebetegszik. Elmondása szerint ilyenkor elsősorban a házi praktikára esküszik; vitaminkészítmények adása, savanyú káposzta citromos tea, étrend-kiegészítők, echinacea, citrusfélék, alma és sütőtök fogyasztására, valamint véleménye szerint, a konyhasóoldatos gargarizálás és a rendszeres kézmosás is elősegítheti a bacilusok semlegesítését.


-A higiéniai szempontokat figyelembe véve nálunk a családban rendszeresen kéznél van a kézfertőtlenítő, valamint azt gondolom, hogy a közösségben viselt ruházat átcserélésével is sokat tehetünk azért, hogy gyermekeinket és bennünket is elkerüljenek a vírusok-fogalmazta meg a szülő.


Dr. Juhász Zsuzsanna a karcagi gyermekkörzet képviseletében elmondta, hogy kezd a betegségszám megnövekedni. Naponta általában harminc-negyven beteg gyermeket lát el, de az influenzajárvány ideje alatt ez a szám a duplájára is emelkedhet.


Elsősorban felső légúti és felfázásból adódó megbetegedésekkel találkozik a szakember.


-A közösségek kerülésével, a sűrű levegőztetéssel, megbetegedés esetén maszkkal, vitaminok adásával és réteges öltözködéssel is már sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük, avagy enyhébb lefolyásúvá tegyük a fertőzést. Kimondottan igaz az is, hogy nem minden esetben szükséges az antibiotikumos kezelés, hiszen lázcsillapítással, citromos teával és pihenéssel is rendkívül sokat tehetünk a szervezet védekezőképességének segítésére - árulta el a szakember.
A doktornő a védőoltások fontosságáról elmondta, hogy az aktív immunizálásban főszerepet tölt be.

A védőoltás beadását követően azonnal beindul az aktív védekezés és már huszonnégy óra eltelte után erősebb a szervezet. Tíz-tizennégy nap múltán pedig kialakul az aktív védelem.
Így tehát fontos odafigyelni a hasznos tanácsok megfogadására annak érdekében, hogy minél kevesebb megbetegedéssel találkozzon a gyermekünk szervezete ebben az időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken: