Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 28. 19:07, péntek | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Hatmillió dollár értékű gyémántot nyelt le egy rabló

Hatmillió dollár értékű gyémántot nyelt le egy rabló

Kilenc darab hatmillió dollár összértékű gyémántot nyelhetett le egy férfi a rendőrség gyanúja szerint, amikor megpróbált kirabolni egy hongkongi ékszerboltot - jelentette a helyi média.

A rablást Hongkong forgalmas központjában akarták elkövetni csütörtök délután, amikor az ékszerbolt személyzete ebédelni ment, és csak egyetlen alkalmazott volt az üzletben.

Ő nyitott ajtót a férfinak, aki gyémántot akart vásárolni. A rabló leütötte az alkalmazottat, és megpróbálta kinyitni a széfet, ám a biztonsági rendszer azonnal működésbe lépett. A tulajdonos azonnal hívta a rendőrséget, amely pillanatok alatt a helyszínre érkezett.

Az alkalmazottat eszméletlenül találták a padlón, a gyanúsítottat pedig a raktárban elbújva.

A férfinél találtak nyolc darab 5,4 millió amerikai dollár értékű gyémántot, és feltételezik, hogy kilenc másikat lenyelt. A gyanúsította egy közeli kórházba szállították.

A nyomozók azt már kiderítették, hogy a férfi jordániai útlevéllel érkezett Hongkongba, és a nap folyamán már megfordult az üzletben, valószínűleg terepszemlét tartott.

Címkék: gyémánt, Hongkong, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt