Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Július 12. 20:20, kedd | Helyi

Hazatért a ,,Skylift,,, FOTÓKKAL!!!

Hazatért a ,,Skylift,,, FOTÓKKAL!!!

Hazaérkezett három év után a magasból mentő - tudtuk meg Lévai Kálmántól, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetőjétől.

- Nagy örömmel fogadtuk és körbeszeretgettük a régen várt járművet, majdnem olyan nagy szeretettel és örömmel fogadtuk, mint 14 éve, amikor először birtokba vehettük. öröm, hogy újból itt lehet a szertárban és gyakorolhatnak rajta a tűzoltók.

Újból meg kell szokniuk a kezelőknek, minden billentyűt rutinból kell tudniuk kezelni, ehhez sok gyakorlásra lesz szükség a következő hetekben - sorolja az ezredes. Előbb a laktanya területén, majd a terepen fognak gyakorolni a tűzoltók ezen a 42 méter magasból mentővel, vagy ahogy sokan ismerik, kosárral.

A csuklógémnek köszönhetően sok helyszínről tudnak vele menteni, ah szükséges.

- A 24 tonnás súlya miatt akárhová nem tudunk bemenni, így sokszor, ha munkavégzésre kérnek bennünket, korlátozott a felhasználhatósága. Itt érződik leginkább a tűzoltósági felvonuló út fogalma, azaz, hogy az megfelelő teherbírású legyen ahhoz, hogy biztonsággal tudjunk ezzel a kosárral is dolgozni - mondja Lévai Kálmán, aki reméli, kevés alkalommal kell élesben bevetni majd a következőkben ezt a magasból mentőt, de ha kell, akkor már itt van helyben és nem Debrecenből, vagy Szolnokról kell indulnia segíteni.

Címkék: Karcag, tűzoltóság

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,