Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 16. 14:26, kedd | Helyi

Helyi Értéktár Bizottság

Helyi Értéktár Bizottság

A karcagi képviselő-testület is létrehozta a helyi értéktár bizottságot, melynek elnöke Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész.

A bizottság munkájában részt vesz dr. Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója is.

Mint tőle megtudtuk, az elmúlt évek alatt sok helyi értéket vettek már fel, így a karcagi vert csipke és a karcagi kun hímzés hagyománya mellett a karcagi birkapörkölt is - ami azóta hungarikum lett - bekerült.

A város neves szülöttei közül Györffy István mellett a három jeles turkológus munkássága: dr. Mándoky Kongur István, Gaál László és Németh Gyula is felvételre került, de már azértéktárban szerepelnek városunk jeles épületei, építészeti emlékei is. Mára több helyi karcagi érték bekerült a megyei és országos értéktárakba, s a lista folyamatosan bővül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 09:30, péntek | Helyi

EMELKEDNEK A FÜRDŐBELÉPŐK

Éledezik a berekfürdői strand. A főszezon ugyan még messze, a drágulás viszont már megérkezett.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.