Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. November 20. 16:26, péntek | Helyi

Herbállal kereskedő férfit ítéltek el

Herbállal kereskedő férfit ítéltek el

A Tiszafüredi Járásbíróság 2020. november 19-én ítéletet hirdetett egy tiszaburai férfival szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt...

A Tiszafüredi Járásbíróság 2020. november 19-én ítéletet hirdetett egy tiszaburai férfival szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Tiszafüredi Járási Ügyészség vádirata alapján.

A vád szerint a férfi 2014 évtől 2018 május 17-ig, elfogásáig Tiszaburán rendszeres haszonszerzés céljából több személynek értékesített új pszichoaktív anyagot. Az u. nevezett „herbál”-t 0,05 grammnyi csomagonként 400 Ft-ért értékesítette, mellyel egymillió Ft-ot meghaladó jövedelemre tett szert.

A bíróság a vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek és , mint többszörös visszaesőt 4 év 6 hónap fegyház büntetésre, 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bíróság rendelkezett a vádlottal szemben vagyonelkobzásról és kizárta a vádlottat a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, ezért az eljárás másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Az ítélet kihirdetését követően az eddig szabadlábon védekező vádlott letartóztatását a bíróság elrendelte, mivel a kiszabott szabadságvesztés tartama alapján tartani lehet attól, hogy a vádlott megszökne, elrejtőzne.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 17:13, hétfő | Helyi

Okos ingázás

Az EURÓPAI UNIÓ Közép-Európai országokra 2017-ben regionális pályázatot irt ki azzal a céllal, hogy a régiókra alkalmazható tanulmány készüljön az okos ingázás megvalósítására.

2020. November 23. 14:41, hétfő | Helyi

IDÉN IS DÍJJAZTÁK A LEGSZEBB KONYHAKERTEKET

Az elismerések biatorbágyi átadóján az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti.

2020. November 23. 14:38, hétfő | Helyi

VÁSÁROLJUK HAZAI ÉS HELYI TERMÉKEKET

A magyar áruk vásárlására ösztönző \\\"Vedd a hazait! Védd a hazait!\\\" mozgalom őszi televíziós reklámkampánnyal folytatódik. Ehhez a mozgalmhoz csatlakozik híradónk is.

2020. November 23. 14:35, hétfő | Helyi

Heti állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: