Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 09. 19:46, péntek | Helyi

Hiány van paradicsomból is

Hiány van paradicsomból is

Korábbi adásunkban már beszámoltunk nézőinknek, a dinnye és a barack termése kiváló Karcagon, viszont gondok vannak a paradicsommal.

A meleg nappalok és a hűvös éjszakák jó hatással vannak az érési folyamatra, viszont a paradicsomnak pont nem kedvez az utóbbi.

A gyümölcsök és zöldségek árát nagymértékben befolyásolják az időjárási tényezők, de más körülmények, például a szedési költség, illetve a fejlesztések is hatással vannak az árakra mondta el televíziónknak Krokavecz Imre kenderesi termelő

A paradicsomnak viszont nagyon megugrott az ára, mert ennek a zöldségnek nem jó a mostani időjárás. Az éjszakai lehűlések hatására kevesebb a termés, feleannyit szednek le paradicsomból a termelők.
Krokavecz Imre szerint már itthon is abba az irányba halad a zöldség- és gyümölcspiac, hogy minőséget kell termelni, mert ezt keresik a vásárlók.
A karcagi árusoknál is jelentkezik a hiány.
A helyiek szeretik a finom paradicsomot.
A paradicsomnak finom íze mellett jótékony hatása is van. Csökkenti a rák kialakulásának veszélyét.A paradicsomban található nagy mennyiségű béta-karotin, illetve likopin nagyon hasznos sejtvédő, és segít megelőzni a különféle rákfajták kialakulását. Kutatások szerint a gyakori aradicsomfogyasztás leginkább a mellrák, illetve a prosztata- és a hererák megelőzésében hatékony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.