Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2020. Június 07. 11:27, vasárnap | PR

Higiéniai óvintézkedések koronavírus járvány idején való költözéshez

Higiéniai óvintézkedések koronavírus járvány idején való költözéshez

Költözködni minden időben stressz, de mikor még egy világjárvány is súlyosbítja a helyzetet, akkor rémálom. Hogyan gondoskodjunk róla, hogy a lehető legsterilebben menjen a költözködés? Mutatjuk!

A költözés közbeni higiénia mindig problémát jelentett, de ez a világjárvány érkezésével egy új szintre eszkalálódott. Aki teheti, elhalasztja a költözést és bezárkózik a biztonságos otthonába, de mi van azokkal, akik ezt nem tehetik meg, mert lejár a szerződés vagy eladták a feje fölül a lakást? Nekik hoztunk egy sor olyan tippet, amit békeidőben is érdemes megfontolni, most azonban kötelező követni.

Előkészületek

Krízis idején csak szakemberrel érdemes dolgoztatni és ez hatványozottabban igaz a költöztetésre is, hiszen legkedvesebb használati tárgyainkat is ők viszik át új otthonunkba. Számos ajánlatot találunk egy gyors kereséssel is, de válasszunk profi költöztető céget Budapesten vagy más városon belüli költözéshez is, mert megéri.

Budapest határain belül rendkívül kedvezményes tarifával vállalják a költöztetést, mert nincs kilométer díj és garanciális szolgáltatást nyújtanak törés és egyéb károk esetére. A profik pontosan felmérik, hogy mennyi emberre, teherautóra és időre van szükség, így precízen és gyorsan tudják mozgatni minden ingóságunkat beleértve akár a bútorokat is. Minél kevesebb ideig tart a folyamat, annál rövidebb ideig vagyunk kitéve a fertőzés veszélyének.

Csomagolás

Ha mi végezzük a csomagolást, akkor a lehető legkevesebb ember csinálja, akkor is, ha tovább kell vele dolgoznunk. Ha mégis egy nem velünk egy háztartásban élő segítséget hívunk, akkor csak maszkban dolgozzon akkor is, ha jó barát vagy családtag. A vírus nem nézi, hogy milyen kapcsolatban vagyunk egymással és kérdezést nélkül fertőz akkor is, ha családtagunk hozza oda.

Sokan spórolnak a csomagolóanyagon és boltokból kért maradék dobozokba csomagolnak. Ez békeidőben rendben is lehet, de folyamatos fertőzésveszély esetén már nem. Csak új, steril dobozokba pakoljunk és ne sajnáljuk rászánni a pénzt a selyempapírra, amibe egyenként tekerjük bele a tányérokat, poharakat, mert nem tudhatjuk, mit hozunk a lakásba a használt újságpapírokkal sem.

Pakolás közben

Mikor megindul a költözés és megkezdődik a dobozok, bútorok hurcolkodása, lehetőleg csak egy fő legyen a lakásban, hogy minél kevesebbre csökkentsük a kapcsolatot idegenekkel. Ugyanez igaz az új lakás vagy ház esetében is, amikor az érkezésnél fogadjuk a költöztetőket. Dolgozzunk kesztyűben és követeljük ezt meg a szállítóktól is, akár úgy, hogy mi biztosítjuk a kesztyűket, ha nekik nincs, bár egy profi cég esetében ilyen probléma fel sem merül. Ez még egy nyomós érv a profi költöztetők mellett.

Megérkezés

Az új lakásban a költöztetett holmik érkezése előtt alaposan fertőtlenítsünk mindent. Ez normális esetben természetes, de most fordítsunk még a szokásosnál is nagyobb gondot a steril környezet megteremtésére.

A kicsomagoláskor töröljük le a dobozokat fertőtlenítős ronggyal és csak tiszta kézzel csomagoljunk ki. A kiürített csomagolóanyagoktól azonnal szabaduljunk meg, ne tároljuk a lakásban, mert a legnagyobb óvatosság mellett is kerülhet rá fertőzés.

+1 tipp: Mikor minden ki van pakolva, van még egy plusz lehetőség, ami gondoskodik arról, hogy minden fertőzéstől megszabaduljunk, ami mindezek ellenére mégis bejött a lakásba. Lehetőség van egy teljes lakás ózonos extra fertőtlenítésére, ahol néhány órán át tiszta ózonnal árasztják el a lakást, ami minden zugba bejut és elpusztítja az összes kórokozót, baktériumot és gombát. Nem olcsó szolgáltatás, de megéri és a végén nincs szükség szellőztetésre, mert nincs vegyszer. Az ózon tiszta oxigénné bomlik le.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 18:05, hétfő | PR

Négy érdekes tény, amit eddig nem tudtál a svájci bicskákról

A legsokoldalúbb kés – legtöbbször így hivatkoznak a svájci bicskára, amelyet Svájc leghíresebb találmányaként is ismernek.

2020. Október 13. 11:18, kedd | PR

Tegye próbára Ön is szerencséjét Karcagon a Szent István Sugárút 17. szám alatt található lottózónkban!

Október 8-tól a nemzeti lottótársaság 244. sz. karcagi lottózójában egy teljesen megújult és a korábbinál magasabb színvonalú környezetben várja kedves játékosait a Szent István Sugárúton.

2020. Október 08. 13:28, csütörtök | PR

Egyedül vagy másokkal? Kiadó lakások és lehetőségek

Ha albérletek után kutatunk számos kiadó lakással és szobával találkozhatunk, a lehető legkülönbözőbb árkategóriákban. A döntés így leginkább saját anyagi lehetőségeink mentén születik meg.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.