Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 07. 11:27, vasárnap | PR

Higiéniai óvintézkedések koronavírus járvány idején való költözéshez

Higiéniai óvintézkedések koronavírus járvány idején való költözéshez

Költözködni minden időben stressz, de mikor még egy világjárvány is súlyosbítja a helyzetet, akkor rémálom. Hogyan gondoskodjunk róla, hogy a lehető legsterilebben menjen a költözködés? Mutatjuk!

A költözés közbeni higiénia mindig problémát jelentett, de ez a világjárvány érkezésével egy új szintre eszkalálódott. Aki teheti, elhalasztja a költözést és bezárkózik a biztonságos otthonába, de mi van azokkal, akik ezt nem tehetik meg, mert lejár a szerződés vagy eladták a feje fölül a lakást? Nekik hoztunk egy sor olyan tippet, amit békeidőben is érdemes megfontolni, most azonban kötelező követni.

Előkészületek

Krízis idején csak szakemberrel érdemes dolgoztatni és ez hatványozottabban igaz a költöztetésre is, hiszen legkedvesebb használati tárgyainkat is ők viszik át új otthonunkba. Számos ajánlatot találunk egy gyors kereséssel is, de válasszunk profi költöztető céget Budapesten vagy más városon belüli költözéshez is, mert megéri.

Budapest határain belül rendkívül kedvezményes tarifával vállalják a költöztetést, mert nincs kilométer díj és garanciális szolgáltatást nyújtanak törés és egyéb károk esetére. A profik pontosan felmérik, hogy mennyi emberre, teherautóra és időre van szükség, így precízen és gyorsan tudják mozgatni minden ingóságunkat beleértve akár a bútorokat is. Minél kevesebb ideig tart a folyamat, annál rövidebb ideig vagyunk kitéve a fertőzés veszélyének.

Csomagolás

Ha mi végezzük a csomagolást, akkor a lehető legkevesebb ember csinálja, akkor is, ha tovább kell vele dolgoznunk. Ha mégis egy nem velünk egy háztartásban élő segítséget hívunk, akkor csak maszkban dolgozzon akkor is, ha jó barát vagy családtag. A vírus nem nézi, hogy milyen kapcsolatban vagyunk egymással és kérdezést nélkül fertőz akkor is, ha családtagunk hozza oda.

Sokan spórolnak a csomagolóanyagon és boltokból kért maradék dobozokba csomagolnak. Ez békeidőben rendben is lehet, de folyamatos fertőzésveszély esetén már nem. Csak új, steril dobozokba pakoljunk és ne sajnáljuk rászánni a pénzt a selyempapírra, amibe egyenként tekerjük bele a tányérokat, poharakat, mert nem tudhatjuk, mit hozunk a lakásba a használt újságpapírokkal sem.

Pakolás közben

Mikor megindul a költözés és megkezdődik a dobozok, bútorok hurcolkodása, lehetőleg csak egy fő legyen a lakásban, hogy minél kevesebbre csökkentsük a kapcsolatot idegenekkel. Ugyanez igaz az új lakás vagy ház esetében is, amikor az érkezésnél fogadjuk a költöztetőket. Dolgozzunk kesztyűben és követeljük ezt meg a szállítóktól is, akár úgy, hogy mi biztosítjuk a kesztyűket, ha nekik nincs, bár egy profi cég esetében ilyen probléma fel sem merül. Ez még egy nyomós érv a profi költöztetők mellett.

Megérkezés

Az új lakásban a költöztetett holmik érkezése előtt alaposan fertőtlenítsünk mindent. Ez normális esetben természetes, de most fordítsunk még a szokásosnál is nagyobb gondot a steril környezet megteremtésére.

A kicsomagoláskor töröljük le a dobozokat fertőtlenítős ronggyal és csak tiszta kézzel csomagoljunk ki. A kiürített csomagolóanyagoktól azonnal szabaduljunk meg, ne tároljuk a lakásban, mert a legnagyobb óvatosság mellett is kerülhet rá fertőzés.

+1 tipp: Mikor minden ki van pakolva, van még egy plusz lehetőség, ami gondoskodik arról, hogy minden fertőzéstől megszabaduljunk, ami mindezek ellenére mégis bejött a lakásba. Lehetőség van egy teljes lakás ózonos extra fertőtlenítésére, ahol néhány órán át tiszta ózonnal árasztják el a lakást, ami minden zugba bejut és elpusztítja az összes kórokozót, baktériumot és gombát. Nem olcsó szolgáltatás, de megéri és a végén nincs szükség szellőztetésre, mert nincs vegyszer. Az ózon tiszta oxigénné bomlik le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát