Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 10. 10:47, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt napon a megye rendőrei hat személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.


Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. január 9-én, a kora délutáni órákban Szolnok külterületén. Egy 34 éves jászberényi asszony közlekedett személygépkocsival Szolnok felől Jászberény irányába a 32-es számú főközlekedési úton, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban lesodródott járművével az úttestről és az út mellett lévő vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a nő és utasa – az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
Személyi sérüléses közlekedési baleset történt szintén ezen a napon az esti órákban Martfű külterületén. Egy 23 éves debreceni lakos személygépkocsival közlekedett a 442-es számú úton Kunszentmárton felől Szolnok irányába. Haladása során a gépkocsival megcsúszott és lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útárokba. A járművezető az elsődleges orvosi vélemények alapján 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.


A borongós, esős időjárás, és a fagypont körülő hőmérséklet a közlekedésben lassabb, körültekintőbb és óvatosabb vezetést igényel, hiszen kiszámíthatatlan, hogy a fákkal szegélyezett úttest mentén hol lehetnek lefagyott szakaszok. Haladás során egy-egy útkanyarulathoz közelítve fokozatosan lassítsanak, hogy biztonságosan tudják követni az úttest nyomvonalát! Ilyenkor tipikusan fordul elő az, hogy a sofőr ijedtében padlóig nyomja a féket, mely miatt a jármű egyensúlyát vesztve felborul. Ha már megtörténik a baj, és az autó megcsúszik, igyekezzenek kormányzással és óvatos, többszöri, kis erejű fékezéssel az úton tartani az autót, vagy biztonságos helyre irányítani a járművet. A biztonsági övet indulás előtt kapcsolják be mindannyian, hogy ne történjen nagyobb baj!
… hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.