Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 08. 09:03, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt napon a megye rendőrei öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. május 7-én, a déli órákban, Karcag külterületén a 4-es számú főközlekedési úton. Egy román állampolgár közlekedett tehergépkocsival Kisújszállás felől Debrecen irányába. Haladása során nekiütközött az előtte haladó, vele azonos irányban közlekedő pótkocsis járműszerelvénynek, ahonnan a menetiránya szerint jobb oldali útárokba csapódott. A baleset következtében a 24 éves férfi – elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett.

Járműkategóriától függetlenül a követési távolság betartása az egyik legfontosabb KRESZ szabály. Haladás során mindig felkészültnek kell lenni arra, hogy valamilyen váratlan esemény történhet. Ez lehet egy, az előttünk haladó gépkocsi forgalmi okból történő fékezése, egy úttesten keresztülszaladó vad, vagy egy pótkocsiról lehulló szalmabála, az esetek száma végtelen. Erre úgy lehet felkészülni, hogy a sebességhatárokat betartva, az előttünk haladó jármű mögött biztonságos követési távolságot hagyva közlekedünk, azért, hogy egy ilyen váratlan esemény bekövetkezésekor legyen időnk reagálni, a fékre lépni, és még biztonságosan meg is állni. Ez a biztonságos távolság a sebességtől és az előttünk lévő jármű felépítményétől is függ. Amennyiben ez a jármű még szállít is valamit (pl. betakarítást végző munkagép), érdemes nagyobb távolságra eltávolodni tőle, a saját biztonságunk érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.