Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2022. Január 16. 16:27, vasárnap | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt napon a megye rendőrei két személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. január 15-én, a délelőtti órákban Martfű külterületén. Egy 44 éves orosházi lakos közlekedett személygépkocsival Rákócziújfalu felől Martfű irányába. Haladása során későn észlelte az útfelújítási munkálatok miatt feltorlódott járműoszlopot, és nekiütközött a sor végén álló személygépkocsi hátuljának. A baleset következtében az egyik jármű utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés az eltiltás hatálya vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 15 éves tatárszentgyörgyi lakos ellen. A rendőrjárőr 2022. január 15-én, az éjszakai órákban Újszász belterületén intézkedés alá vonta a fiatalkorút, aki az általa vezetett személygépkocsival közlekedett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a Dabasi Rendőrkapitányság a járművezetéstől korábban eltiltotta. A jogsértőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra előállították, ahol a férfi a kihallgatása során a cselekmény elkövetését elismerte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy gépkocsival történő haladás során mindig felkészültnek kell lenni arra, hogy az úttesten bármikor történhet valamilyen váratlan esemény, amelyre azonnal reagálni kell. Ez lehet az előttünk haladó gépkocsi forgalmi okból történő hirtelen fékezése, egy úttesten keresztülszaladó vad, vagy épp egy baleset miatt feltorlódott járműoszlop: az esetek száma végtelen lehet. Erre úgy lehet felkészülni, hogy a sebességhatárokat betartva, az előttünk haladó jármű mögött biztonságos követési távolságot hagyva közlekedünk. Ez azért szükséges, hogy egy ilyen váratlan esemény bekövetkezésekor legyen időnk a helyzethez képest a lehető legjobban reagálni, a fékre lépni, és biztonságos helyen megállni. A mai napon erősen ködös, rossz látási viszonyokra lehet számítani, kérjük, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.