Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2022. Április 19. 05:00, kedd | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a megye rendőrei három ittas járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá egy személyt fogtak el az ellene érvényben lévő körözés alapján.

Egy tiszaburai lakos közlekedett személygépkocsival Fegyvernek belterületén 2022. április 17-én 21 óra körül, amikor a járőrök ellenőrizték. A vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök azt is megállapították, hogy a járműben utasként tartózkodó gépkocsi tulajdonos tudott arról, hogy a társa a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A középkorú jogsértőket az egyenruhások előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező 35 éves férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés megvalósítása miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség miatt nyomozást rendelt el a rendőrkapitányság. 34 éves társát járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Csak akkor igyanak alkoholos italt, amikor már biztosan tudják, hogy nem fognak autót vezetni! Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság húsvéti kisfilmjei – melyek itt és itt nézhetők meg – az ittas járművezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

..., hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:00, csütörtök | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RÓNAI MALOMBAN

Földközelben- Rögök között címmel nyílt meg Sztancsik József fafaragó kiállítása a Rónai Malomban.

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

FEJBE LŐTTE FŐNÖKÉT

Egy férfi fegyverrel vetett véget egy másik életének Komádiban, miután vitába keveredtek - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.