Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2022. Május 15. 09:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

Az elmúlt napon a megye rendőrei tíz személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 73 éves budapesti lakos ellen. A férfi 2022. május 14-én, az esti órákban közlekedett személygépkocsival Törökszentmiklós belterületén, amikor anyagi káros balesetet okozott. A helyszínre érkező rendőrjárőr intézkedés alá vonta, mely során megállapítást nyert, hogy az okozó vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfi előállításra került a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételét követően fogdába szállították.

A KRESZ előírásai szerint járművet az vezethet, aki az adott járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik. Amennyiben valaki vezetői engedély nélkül vezet motorkerékpárt, személygépkocsit, esetleg még nagyobb felépítményű járművet, az egyrészt kockáztatja saját maga és a többi közlekedő embertársa életét, másrészt felkészülhet rá, hogy előbb-utóbb valamelyik rendőr megállítja, igazoltatja, és feljelentés készül az esettel kapcsolatban. Ennek a szankciója következetes és szigorú, ezért kérjük a lakosságot, hogy gépi meghajtású járművet csakis megfelelő és érvényes engedéllyel, valamint vezetésre alkalmas állapotban vezessenek!

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 16:00, csütörtök | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Május 09. 13:00, csütörtök | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RÓNAI MALOMBAN

Földközelben- Rögök között címmel nyílt meg Sztancsik József fafaragó kiállítása a Rónai Malomban.

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

FEJBE LŐTTE FŐNÖKÉT

Egy férfi fegyverrel vetett véget egy másik életének Komádiban, miután vitába keveredtek - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.