Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Február 06. 08:53, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei 1 személyt fogtak el az ellene érvényben lévő körözés alapján, valamint 13 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy kunszentmártoni lakos közlekedett személygépkocsival 2023. február 3-án 5 óra 40 perckor Kunszentmárton külterületén a 45-ös számú főúton, Szentes irányába. Haladása során a 6. kilométerszelvényben egy balra ívelő útkanyarulatban nem követte az út vonalvezetését, lehaladt a jobb oldali útpadkára, ahol a vasúti átjáró fénysorompójának ütközött. A sofőrrel szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, mely a kifújást követően pozitív értéket mutatott. A járművet vezető férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétsége, és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétsége miatt eljárás indult. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gépkocsivezető és utasa könnyű sérülést szenvedett.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2023. február 4-én délben, Jászberény belterületén. Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival a Sportpálya utcán, majd haladása során a Rákóczi út kereszteződéséhez érve az "Állj! Elsőbbségadás kötelező" közúti közlekedési jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a balról érkező kerékpárosnak, és elütötte. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

Egy tiszaburai lakos közlekedett személygépkocsival 2023. február 4-én 17 óra 55 perckor, Kenderes külterületén a 3404-es számú úton. Haladása során a 34-es számú főút kereszteződéséhez érve nem adott elsőbbséget a védett úton Fegyvernek felől Kunhegyes irányába közlekedő személygépjárműnek és összeütköztek, majd tovább gurult és egy jobbról érkező gépkocsinak is nekiütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – hárman súlyos, öten pedig könnyű sérülést szenvedtek. A tiszaburai férfival szemben, közúti baleset okozása vétség miatt eljárás indult.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy mindig tartsák be az elsőbbségi szabályokat! A kereszteződésbe csak akkor hajtsanak be, ha meggyőződtek arról, hogy az elsőbbséget megadták vagy megkapták! Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az utakon! A vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyásoltságában történő járművezetés büntetendő, továbbá a felelőtlen sofőrök nemcsak saját, de mások testi épségét és életét is veszélyeztetik! Kérjük, tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt, és tudatosan tartsák be a KRESZ szabályokat!

…, hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve