Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. Április 05. 08:32, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a vármegye rendőrei 5 ittas járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá 2 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Szolnokon, az Arany János úton 2023. április 4-én a délutáni órákban. A sofőr haladása során egy lakóház előtt kialakított leállósávba húzódott, ahol megállt. Egy vele azonos irányban haladó kerékpáros épp akkor ért a személygépkocsi mellé, amikor a járművezető – a kellő körültekintést elmulasztva – az ajtaját kinyitotta, ami miatt a biciklis az ajtó élének ütközött és elesett. A baleset következtében a kerékpáros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ajtórányitás elkerülhető! A gépkocsiból kiszálló járművezetők és utasok a jármű ajtaját mindig a távolabbi kezükkel nyissák ki, mert az emberi test elfordulásakor az érkező kerékpáros jobban észlelhető. A járművezető a jobb kezével, az elől jobb oldalt ülő pedig a bal kezével nyissa ki az ajtót, így automatikusan bele tud nézni a visszapillantó tükörbe és a válla felett hátra nézve meggyőződhet róla, hogy érkezik-e kerékpáros. Fontos, hogy az ajtónyitást lassan hajtsák végre. A hátsó utasok esetében nincs tükör, azonban hátra nézéssel, és az első ülésen ülőktől segítséget kérve meg tudnak győződni a kiszállás veszélytelenségéről. Ha gyermek utazik hátul, mindenképp használjunk gyerekzárat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.