Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Augusztus 21. 11:49, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei 2 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint 22 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy tiszapüspöki lakos közlekedett tehergépkocsival 2023. augusztus 18-án 10 óra 30 perckor Tiszaföldvár belterületén, a Vásártér úton. Haladása során a Vásártér út és Körösi Csoma Sándor utak kereszteződésénél az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget a neki balról érkező személygépkocsinak, melynek nekiütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a személyautó sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, őt az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállította.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2023. augusztus 18-án 15 óra 10 perckor, Kunszentmárton külterületén. A rendelkezésre álló adatok alapján egy külföldi állampolgár közlekedett személygépkocsival a 45-ös számú főúton Kunszentmárton felől Cserkeszőlő irányába. Haladása során a 45-ös és 44-es számú főutak kereszteződésében balra szándékozott kanyarodni, azonban az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget az egyenesen tovább haladó járműnek, és összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – az egyenesen haladó személyautó sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy abonyi lakos közlekedett személygépkocsival 2023. augusztus 19-én 11 óra 28 perckor Szolnok belterületén, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Haladása során a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest belső sávjában későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló járművet, és hátulról nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely az abonyi férfinál pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre intézkedtek.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

…, hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.