Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2023. Augusztus 21. 11:49, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei 2 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint 22 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy tiszapüspöki lakos közlekedett tehergépkocsival 2023. augusztus 18-án 10 óra 30 perckor Tiszaföldvár belterületén, a Vásártér úton. Haladása során a Vásártér út és Körösi Csoma Sándor utak kereszteződésénél az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget a neki balról érkező személygépkocsinak, melynek nekiütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a személyautó sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, őt az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállította.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2023. augusztus 18-án 15 óra 10 perckor, Kunszentmárton külterületén. A rendelkezésre álló adatok alapján egy külföldi állampolgár közlekedett személygépkocsival a 45-ös számú főúton Kunszentmárton felől Cserkeszőlő irányába. Haladása során a 45-ös és 44-es számú főutak kereszteződésében balra szándékozott kanyarodni, azonban az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget az egyenesen tovább haladó járműnek, és összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – az egyenesen haladó személyautó sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy abonyi lakos közlekedett személygépkocsival 2023. augusztus 19-én 11 óra 28 perckor Szolnok belterületén, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Haladása során a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest belső sávjában későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló járművet, és hátulról nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely az abonyi férfinál pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre intézkedtek.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

…, hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 09:20, vasárnap | Helyi

ISMÉT SZEMLÉLETFORMÁLÓ FÓRUMOT TARTOTTAK

A Karcagi ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban ismét egy jó hangulatú lakossági szemléletformáló fórumot tartott a Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás. 

2023. December 03. 05:02, vasárnap | Helyi

TEHERAUTÓ GÁZOLT GYALOGOST MEZŐTÚRON

Baleset történt a Puskin utca és az Eper utca kereszteződésénél Mezőtúron, gyalogost gázolt egy teherautó. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2023. December 03. 05:01, vasárnap | Helyi

KEZDETÉT VETTE AZ ADOMÁNYGYŰJTÉS

Nt. Koncz Tibor esperessel beszélgettünk az idei adományozás menetéről.

2023. December 03. 05:00, vasárnap | Helyi

EGY HÓNAP ALATT 10 BICIKLIT LOPOTT

A rendőrök a jászladányi polgárőrök közreműködésével fogták el azt a jászkiséri férfit, aki az elmúlt hónapban 10 biciklit lopott el.